Geocaching

... of te wel schat zoeken met je GPS

Te voet, fiets, wandelwagen mee?

Voor oud en jong, ervaren of onervaren.
Verschillende routes mogelijk.

Geocaching is een leuke sport /hobby welke steeds meer bekend wordt en internationaal bedreven wordt. Bent u hier al mee bekend dan heeft u vast al gezien dat er vanaf de camping heel wat routes lopen die je kunt downloaden op je GPS apparaat of op je Smartphone.

Voor iedereen die het nog niet kent is het raadzaam om je alvast thuis goed voor te bereiden, wij  zijn niet in de gelegenheid om uitgebreid uitleg te geven. Bij ons in de buurt van de camping kun je beginnen met de eerste caches.  Om je voor te bereiden kun je naar www.geocaching.nl . Hier kun je alvast routes uitprinten en een handleiding downloaden.

Route gedownload dan kun je op stap, te voet of met de fiets. Je volgt de ene na de andere aangegeven coördinaat via de kortste route om uiteindelijk bij een "schat" bijvoorbeeld een kistje in de grond of in het water of misschien wel een buisje in een boom uit te komen.

De schat bevat een logboekje waar je dag en tijd en naam invult en iets omruilt (bijvoorbeeld sleutelhanger tegen lampje). Je verstopt de schat weer net zo als je deze gevonden hebt en volgt je GPS terug naar de camping/startpunt of je gaat verder met een andere route die weer aansluit.

Voor de puzzelaars onder ons: er moet ook gepuzzeld worden om aanwijzingen te krijgen dus pen en papier is wel handig.

Vanaf de camping heb je inmiddels heel veel routes.Met of zonder  puzzel opgaves.

Een langere 'Puzzel" route is het 'het bos van Anne Frank' direct vanuit de camping en zo zijn er nog meer.


Op de bijbehorende gegevens kun je zien aan de hand van symbolen of de route te doen is per fiets/voet/wandelwagen, geschikt is voor kinderen, hond toegestaan is, dag en nacht mogelijk is, of je een schep nodig hebt of iets anders om de schat te kunnen vinden.

Logbriefje invullen en weer verstoppen zoals je het ook gevonden hebt in buisje, of spannende kist.

Voor meer info: www.geocaching.nl.

Wij hebben het na veel enthousiaste verhalen van gasten deze winter ook gedaan en vinden het ontzettend leuk om te doen.

Leuk, spannend, leerzaam en lekker in beweging.

Foto links is van geocaching.com

De moeilijkste routes vragen zelfs om een duikuitrusting of klimattributen maar dat gaat ons nog te ver.

Vanuit Warnsborn kun je heerlijk klein beginnen.