Wandelen en fietsen

Hier bij Camping Warnsborn begint de Veluwe. Alle voordelen van de stad en van de natuur naast elkaar.
In het prachtige heuvelachtige bosgebied van meer dan 700 ha kunt u heerlijk fietsen of wandelen.

De fietsknooppunten zijn meteen op te pakken en ook de vele wandelroutes starten direkt vanaf de camping.

Buiten bij de receptie liggen fiets en wandelroutes, waar u op uw gemak de routes uit kunt zoeken om te lenen.

Veel van de te lenen routes vindt u ook op: Route.nl  of de routes van het Geldersch Landschap, klik op de blauwe link voor de routes, de route kasteel Doorwerth, huis Zypendaal  en kasteel Rosendael zijn vanaf de camping te fietsen,                                 

voor meer info: GLK | Fietsroutes

Landgoed Warnsborn gaat over van het ene landgoed in het andere. Op 3km van de camping bereikt u door het groen de ingang van het Nationaal park de hoge Veluwe.  Ook een aanrader: via de parken de Gulden bodem, park Zijpendaal, Park Sonsbeek naar het centrum, een mooie route van ruim 4km afhankelijk van het aantal zijpaden wat u neemt. Maar ook de Veluwezoom met de Posbank, Deelerwoud of de zuidginkelse heide en de plankenwambuis is gemakkelijk bereikbaar. Ook over de landgoederen naar Oosterbeek, Doorwerth met kasteel Doorwerth en Duno is een mooi route. Dan hebben we het nog niet over het Rosendaalse bos met kasteel Rosendaal op de route naar de Posbank Veluwezoom.                                                              

In de zomerweken kunt u uw tochtjes combineren met de Toeristische pendelboten, uw fiets kan gewoon mee, deze varen iedere dinsdag en donderdag over de Gelderse rivieren van half juli tot eind augustus. De Pendelboten leggen aan in Arnhem, Doornenburg, Dieren, Doesburg, Emmerich (D), Kasteel Doorwerth, Nijmegen, Oosterbeek Westerbouwing, Oosterbeek Sluis, Rees (D), Renkum, Tolkamer, Wageningen centrum, Wageningen Lexkesveer en Zutphen.
In de zomermaanden zetten ook tal van veerpontjes wandelaars en fietsers over de rivieren. Want behalve dat hier bij Warnsborn de Veluwe begint met zijn mooie heidevelden en bossen, zijn wij op slechts 4km van de Rijn gelegen. Gevarieerder wandelen en fietsen kan haast niet.

Wild Spotten!!
Dat kan.
In de zomervakantieweken als Wim en Fabian er zijn.
Op afspraak,
Maximaal aantal personen = 5
Aanmelden bij de receptie.
Vertrek: 19:30uur.
Met eigen auto (10 minuten rijden).
deelname: gratis.
Kinderen zijn welkom.
Er mogen geen honden mee, als het wild honden ruiken zien we ze niet.
Evenals, stilte tijdens het wildspeuren. geen parfum dragen en geruisloze kleding.
Hoe stiller we zijn en hoe minder geurtjes we meedragen, hoe meer kans op het zien van wild.

Vanaf de camping loopt u zo een gekleurde paaltjes wandelroute op.
Download de wandelfolder van het Geldersch landschap via deze link http://www.glk.nl/82/locatie/?locatie=38 pdf wandelfolder marienborn genoemd, of leen deze routefolder gratis bij de camping receptie.

Klik eens op deze link wandelroutewarnsborn voor een mooi route met foto's om al te zien hoe mooi het op landgoed Warnsborn is.

Wandelen door de stad arnhem: klik op deze link: www.wandeleninarnhem.nl  en https://www.visitarnhem.com

Het Openluchtmuseum, Burgerszoo, watermuseum, centrum van Arnhem, Oosterbeek, ingang nationaal park de Hoge Veluwe, zijn allemaal in een straal van 4km van de camping gelegen.
Of met de auto: Bent u niet (meer) zo van het fietsen/wandelen dan maakt u mooie autotochtjes.

georganiseerd wandelen is ook mogelijk: wandelen met Wim en Fabian.
Voor iedereen die ruim 2 uur kan lopen.
Mooie wandeling over de landgoederen.
Misschien zien we nog wild!
Start: afhankelijk van periode 19:30/19:00u/18:30u buiten bij de receptie.

Alleen In de weekenden en vakanties als Wim en Fabian aanwezig zijn.

Wij melden dit op tijd op het informatiebord bij de receptie. Of vraag ernaar.

----------------------------------------------------------------

29 september 2021: Wandeling ’t Heidehuis, Landgoed Warnsborn

ARNHEM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 29 september 2021 een wandeling langs een relatief nieuwe aanwinst en over een nieuwe route op Landgoed Warnsborn. Eind 2017 is ‘t Heidehuis in bezit gekomen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Daarna is het gerestaureerd en geschikt gemaakt voor bewoning. Tijdens deze excursie zal de boswachter je een bijzonder verhaal over de eerste bewoners vertellen. Door particuliere bewoning kunnen we het huis helaas niet van binnen bezichtigen. Wel hoort u voor wie het huis bedoeld is. De buitenkant is echter ook zeer de moeite waard evenals de ligging. Ook zal kennis worden gemaakt met een nieuwe wandelroute op het meest noordelijke deel van Warnsborn. Tot slot kan nog een bezoek worden gebracht aan het kerkhof van Schaarsbergen waarop twee rijksmonumentale graven zijn, o.a. van mr. Baron Brantsen, heer van Zypendaal. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
Start: 13.30 uur. Duur: ca. 2-2,5 uur. Afstand: ca. 5 km. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

-------------------------------------------------------------------------
Wandelen over de paarse heidevelden van landgoed Warnsborn

ARNHEM - Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra.
----------------------------------------------------------------

Informatie en een overzicht van alle tochten is te vinden op; http://wandeleninarnhem.nl/

voor meer informatie georganiseerde wandelingen met de boswachter van het Gelderschlandschap en Kasteelen:

https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/ 

Middagwandeling Warnsborn

ARNHEM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 21 juli 2021 een middagwandeling over Landgoed Warnsborn te Arnhem.  Na een ruime tijd geen excursies over landgoed Warnsborn en andere gebieden van Geldersch Landschap & Kasteelen gaan we weer van start. Onderweg besteed de gids aandacht aan landgoederen in het algemeen, natuur en ontstaan, natuurwetenswaardigheden en anekdotes. Wist u dat de landelijke politiek ook een belangrijke rol heeft gespeeld in het bestaan van het landgoed? Gaat u weer met ons mee? Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start: 13.30 uur. Duur: ca. 2,5 - 3 uur. Afstand: ca. 8,5 km. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Startlocatie: parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257 te Arnhem. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

----------------------------------------------------------------------------------------

Historische wandeling, Koningsberg, Rosendael

ROZENDAAL - Wie wil kennismaken met landgoed Rosendael en omgeving kan dat doen op zaterdag 31 juli 2021. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren dan een cultuurhistorische excursie. Het betreft een afwisselende wandeling van ca. 3,5 km over de Koningsberg en in de omgeving van de oude begraafplaats van het landgoed Rosendael (buiten kasteel) met aandacht voor landschappelijke aanleg en cultuurhistorische aspecten van het park en de begraafplaats. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start: 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

-----------------------------------------------------------------------------------

Kinderwandeling, landgoed Mariëndaal

 ARNHEM - Speciaal voor ouders of opa’s en oma’s met hun (klein)kinderen organiseren de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op zondag 8 augustus 2021 een leuke boswandeling. Heeft u uw kleinkinderen te logeren in de vakantie? Of is het uw oppasdag en zoekt u nog een leuke activiteit? Dit is een mooie gelegenheid om met de kinderen een frisse neus te halen. In het bos van landgoed Mariëndaal valt altijd wat te beleven. Tijdens deze wandeling vertelt de gids allerlei leuke weetjes over de natuur. Onderweg kunnen de kinderen zich uitleven tijdens een aantal leuke en leerzame opdrachten. Na afloop krijgen alle kinderen een kleine verrassing mee naar huis. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start: 11.00 uur. Duur: ca. 1,5 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Startlocatie: Parkeerplaats Mariëndaal: ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N 225) tussen Arnhem en Oosterbeek. Parkeren op P links en langs de weg voor het tunneltje onder de spoorlijn. Opmerking: Vooral geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.