Wandelen en fietsen

Hier bij Camping Warnsborn begint de Veluwe. Alle voordelen van de stad en van de natuur naast elkaar.
In het prachtige heuvelachtige bosgebied van meer dan 700 ha kunt u heerlijk fietsen of wandelen.

De fietsknooppunten zijn meteen op te pakken en ook de vele wandelroutes starten direkt vanaf de camping.

In de receptie liggen 2 klappers, 1 voor wandelen en 1 voor fietsen, waar u op uw gemak de routes uit kunt zoeken om te lenen.

Landgoed Warnsborn gaat over van het ene landgoed in het andere. Op 3km van de camping bereikt u door het groen de ingang van het Nationaal park de hoge Veluwe.  Ook een aanrader: via de parken de Gulden bodem, park Zijpendaal, Park Sonsbeek naar het centrum, een mooie route van ruim 4km afhankelijk van het aantal zijpaden wat u neemt. Maar ook de Veluwezoom met de Posbank, Deelerwoud of de zuidginkelse heide en de plankenwambuis is gemakkelijk bereikbaar. Ook over de landgoederen naar Oosterbeek, Doorwerth met kasteel Doorwerth en Duno is een mooi route. Dan hebben we het nog niet over het Rosendaalse bos met kasteel Rosendaal op de route naar de Posbank Veluwezoom.                                                              

In de zomerweken kunt u uw tochtjes combineren met de Toeristische pendelboten, uw fiets kan gewoon mee, deze varen iedere dinsdag en donderdag over de Gelderse rivieren van half juli tot eind augustus. De Pendelboten leggen aan in Arnhem, Doornenburg, Dieren, Doesburg, Emmerich (D), Kasteel Doorwerth, Nijmegen, Oosterbeek Westerbouwing, Oosterbeek Sluis, Rees (D), Renkum, Tolkamer, Wageningen centrum, Wageningen Lexkesveer en Zutphen.                                                                                                                                                                                                                                                In de zomermaanden zetten ook tal van veerpontjes wandelaars en fietsers over de rivieren. Want behalve dat hier bij Warnsborn de Veluwe begint met zijn mooie heidevelden en bossen, zijn wij op slechts 4km van de Rijn gelegen. Gevarieerder wandelen en fietsen kan haast niet.

Kijk op:http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/rijk-van-nijmegen/gelderland-nederlands-mooiste-waterkant voor meer info. onderstaande tekst over de pendelboot komt ook van die site:

Toeristische pendelboot
De fiets kan mee aan boord! Onderweg kun je tal van attracties bezoeken zoals Fort Pannerden, Landgoed Middachten of Kasteel Doorwerth. Of kies je voor een mooi museum, ronddwalen in één van die pittoreske oude plaatsjes, terras-hoppen in Emmerich(D) of een portie cultuur in Arnhem en Nijmegen? Tickets worden verkocht aan boord. De pendelboot vaart in 2015 iedere dinsdag van 14 juli t/m 25 augustus. Een handige brochure met daarin inspiratiekaarten en leuke tips zal vanaf begin juli verkrijgbaar zijn bij de VVV, het toeristisch bedrijfsleven of de deelnemende rederijen. Gegevens van 2016 komen nog of kijk op bovenstaande link voor site.

Nieuw in 2015: Kunstgeheimen langs het water
Vanaf begin juli zijn er drie fietsroutes die je leiden langs kunstwerken aan het water in het Rijk van Nijmegen. Er is een handig routeboekje met duidelijke overzichtskaarten en ingetekende routes. Het routeboekje is te verkrijgen bij de VVV. Je kunt ook kiezen om de bundel binnen de gratis AbelLife app te downloaden. De bekende kunstenaars Huub en Adelheid Kortekaas treden op als de digitale gids. Je fietst natuurlijk over het fietsroutenetwerk.

Wild Spotten!!
Dat kan.
In de zomervakantieweken als Wim en Fabian er zijn.
Op afspraak,
Maximaal aantal personen = 5
Aanmelden bij de receptie.
Vertrek: 19:30uur.
Met eigen auto (10 minuten rijden).
deelname: gratis.
Kinderen zijn welkom.
Er mogen geen honden mee, als het wild honden ruiken zien we ze niet.
Evenals, stilte tijdens het wildspeuren. geen parfum dragen en geruisloze kleding.
Hoe stiller we zijn en hoe minder geurtjes we meedragen, hoe meer kans op het zien van wild.

 Vanaf de camping loopt u zo een gekleurde paaltjes wandelroute op. Download de wandelfolder van het Geldersch landschap via deze link http://www.glk.nl/82/locatie/?locatie=38 pdf wandelfolder marienborn genoemd, of leen deze routefolder gratis bij de camping receptie.

Klik eens op deze link wandelroutewarnsborn voor een mooi route met foto's om al te zien hoe mooi het op landgoed Warnsborn is.

Wandelen door de stad arnhem: klik op deze link: www.wandeleninarnhem.nl 

Het Openluchtmuseum, Burgerszoo, watermuseum, centrum van Arnhem, Oosterbeek, ingang nationaal park de Hoge Veluwe, zijn allemaal in een straal van 4km van de camping gelegen.                                                                                                                                                                                                            Of met de auto: Bent u niet (meer) zo van het fietsen/wandelen dan maakt u mooie autotochtjes.

georganiseerd wandelen is ook mogelijk: wandelen met Wim en Fabian.
Voor iedereen die ruim 2 uur kan lopen.
Mooie wandeling over de landgoederen.
Misschien zien we nog wild!
Start: afhankelijk van periode 19:30/19:00u/18:30u buiten bij de receptie.

Alleen In de weekenden en vakanties als Wim en Fabian aanwezig zijn.

Wij melden dit op tijd op het informatiebord bij de receptie. Of vraag ernaar.
---------------------------------------

Wandelen over de paarse heidevelden van landgoed Warnsborn

ARNHEM - Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. ----------------------------------------------------------------

Informatie en een overzicht van alle tochten is te vinden op; http://wandeleninarnhem.nl/

voor meer informatie georganiseerde wandelingen met de boswachter van het Gelderschlandschap en Kasteelen:

https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/ 


---------------------------------------------

Wandelen met Jos Joosten op afspraak

Een wandeling door Mariëndaal
met uitleg over de cultuur- en historische ontwikkeling.
Tijdens de wandeling, variërend van; 1 uur, 1.5 uur of van ongeveer 2.5 uur,
vertel ik over het ontstaan van de dalen tijdens de ijstijd, over de huisvesting van kloosterlingen tot burgemeester. Ik vertel u over de ontwikkeling  van een Engelse tuin tot een landschapspark. Dit om te pronken met diverse uitheemse bomen en struiken.
In dit unieke landschap leven o. a. de buizerd, slechtvalk, raaf, das, vos en de boommarter.
Het is hier het hele jaar door verrassend mooi, Zie hiervoor in de fotogallerij.
Voor meer info en contact gegevens Jos Joosten klik hier: vhttp://mariendaal-toentotnu.webnode.nl/contact-ons/