Georganiseerd Wandelen

Oorsprong-bruggen website.jpg

U kunt mee met een georganiseerde wandeling of fietstocht.

Hier bij Camping Warnsborn begint de Veluwe. Alle voordelen van de stad en van de natuur naast elkaar.
In het prachtige heuvelachtige bosgebied van meer dan 700 ha kunt u heerlijk fietsen of wandelen.

De fietsknooppunten zijn meteen op te pakken en ook de vele wandelroutes starten direkt vanaf de camping.


georganiseerd wandelen is ook mogelijk: wandelen met Wim en Fabian.
Voor iedereen die ruim 2 uur kan lopen.
Mooie wandeling over de landgoederen.
Misschien zien we nog wild!
Start: afhankelijk van periode 19:30/19:00u/18:30u buiten bij de receptie.

Wandelen:
Alleen In de weekenden en vakanties als Wim en Fabian aanwezig zijn.
Wij melden dit op tijd op het informatiebord bij de receptie. Of vraag ernaar.

Éxtra voor de zomervakantie: Wild Spotten!!
In de zomervakantieweken als Wim en Fabian er zijn.
Op afspraak,
Maximaal aantal personen = 5
Aanmelden bij de receptie.
Vertrek: 19:15uur/19:00uur (afhankelijk van tijd zonsondergang)
Met eigen auto (10 minuten rijden).
deelname: gratis.
Kinderen zijn welkom.
Er mogen geen honden mee, als het wild honden ruiken zien we ze niet.
Evenals, stilte tijdens het wildspeuren. geen parfum dragen en geruisloze kleding.
Hoe stiller we zijn en hoe minder geurtjes we meedragen, hoe meer kans op het zien van wild.

In de receptie liggen 2 klappers, 1 voor wandelen en 1 voor fietsen, waar u op uw gemak de routes uit kunt zoeken om te lenen.

Landgoed Warnsborn gaat over van het ene landgoed in het andere. Op 3km van de camping bereikt u door het groen de ingang van het Nationaal park de hoge Veluwe.  Ook een aanrader: via de parken de Gulden bodem, park Zijpendaal, Park Sonsbeek naar het centrum, een mooie route van ruim 4km afhankelijk van het aantal zijpaden wat u neemt. Maar ook de Veluwezoom met de Posbank, Deelerwoud of de zuidginkelse heide en de plankenwambuis is gemakkelijk bereikbaar. Ook over de landgoederen naar Oosterbeek, Doorwerth met kasteel Doorwerth en Duno is een mooi route. Dan hebben we het nog niet over het Rosendaalse bos met kasteel Rosendaal op de route naar de Posbank Veluwezoom.                                                              

In de zomerweken kunt u uw tochtjes combineren met de Toeristische pendelboten, uw fiets kan gewoon mee, deze varen iedere dinsdag en donderdag over de Gelderse rivieren van half juli tot eind augustus. De Pendelboten leggen aan in Arnhem, Doornenburg, Dieren, Doesburg, Emmerich (D), Kasteel Doorwerth, Nijmegen, Oosterbeek Westerbouwing, Oosterbeek Sluis, Rees (D), Renkum, Tolkamer, Wageningen centrum, Wageningen Lexkesveer en Zutphen.                                                                                                                                                                                                                                                In de zomermaanden zetten ook tal van veerpontjes wandelaars en fietsers over de rivieren. Want behalve dat hier bij Warnsborn de Veluwe begint met zijn mooie heidevelden en bossen, zijn wij op slechts 4km van de Rijn gelegen. Gevarieerder wandelen en fietsen kan haast niet.

Kijk op:http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/rijk-van-nijmegen/gelderland-nederlands-mooiste-waterkant  voor meer info. onderstaande tekst over de pendelboot komt ook van die site:

Toeristische pendelboot
De fiets kan mee aan boord! Onderweg kun je tal van attracties bezoeken zoals Fort Pannerden, Landgoed Middachten of Kasteel Doorwerth. Of kies je voor een mooi museum, ronddwalen in één van die pittoreske oude plaatsjes, terras-hoppen in Emmerich(D) of een portie cultuur in Arnhem en Nijmegen? Tickets worden verkocht aan boord. De pendelboot vaart in 2015 iedere dinsdag van 14 juli t/m 25 augustus. Een handige brochure met daarin inspiratiekaarten en leuke tips zal vanaf begin juli verkrijgbaar zijn bij de VVV, het toeristisch bedrijfsleven of de deelnemende rederijen. Gegevens van 2016 komen nog of kijk op bovenstaande link voor site.

Vanaf de camping loopt u zo een gekleurde paaltjes wandelroute op. Download de wandelfolder van het Geldersch landschap via deze link http://www.glk.nl/82/locatie/?locatie=38 pdf wandelfolder marienborn genoemd, of leen deze routefolder gratis bij de camping receptie.

Klik eens op deze link

http://www.wandeleninoosterbeek.nl/wandelroutes/wandeling.html?wandeling=zze03fe18c7307c13616ce74e0e9519548&title=abd13_wandelroute_warnsborn voor een mooi route met foto's om al te zien hoe mooi het op landgoed Warnsborn is.

Wandelen door de stad arnhem: klik op deze link: www.wandeleninarnhem.nl  

Het Openluchtmuseum, Burgerszoo, watermuseum, centrum van Arnhem, Oosterbeek, ingang nationaal park de Hoge Veluwe, zijn allemaal in een straal van 4km van de camping gelegen.                                                                                                                                                                                                            Of met de auto: Bent u niet (meer) zo van het fietsen/wandelen dan maakt u mooie autotochtjes.

Fietstocht langs het IJsseldal en over de Posbank

ROZENDAAL - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op donderdag 6 juli een fietstocht over de Zuid-Veluwe. Woont u in de provincie Gelderland, dan heeft u vast al heel wat afgefietst op de Posbank. Maar kent u ook de kleine weggetjes? De boswachter kent de pareltjes van deze streek en neemt u graag mee langs de IJssel en over de Posbank. De tocht gaat zoveel mogelijk over kleine paden en landweggetjes, weg van het autoverkeer. Onderweg worden diverse plekken van historische waarde bekeken en met een beetje geluk komt u ook een ree, hert of wild zwijn tegen.

Start: 10.00 uur op de parkeerplaats van kasteel Rosendael tegenover de ingang, Beekhuizenseweg. GPS DD (decimale graden): 52.008369, 5.966238. Duur: ca. 6 uur. Afstand: ca. 45 km. Deelname: € 5,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Betaling: via Ideal bij reservering. Deelnemers dienen zelf voor een fiets en voor lunch en drinken voor onderweg te zorgen. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Peter Palstring, tel. 06 - 47 966 663 of Gerard van Kerkhoff, tel. 06 - 23 218 416.

----------------------

Moordverhalen op landgoed Oorsprong en de Duno

OOSTERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op vrijdag 7 juli een wandeling met bijzondere moordverhalen over landgoed Oorsprong en de Duno. Tijdens een wandeling over de beide landgoederen hoort u bijzondere verhalen, die zich op onze terreinen afspeelden of tenminste op de Veluwe of vergelijkbaar terrein. Wat u precies te horen en te zien krijgt, blijft een verrasing. Hiermee wordt een stuk cultuurhistorie op een bijzondere en onderhoudende wijze ingevuld. Graag horen we aan het einde van de wandeling of u het leuk vond en of de moordverhalen aan uw verwachtingen hebben voldaan.

Start: 19.00 uur op de parkeerplaats langs de Rijn bij Drielse Veer onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek). GPS DD (decimale graden): 51.974164, 5.823785. Duur: 2,5 á 3 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: via Ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Peter Palstring, tel. 06 - 47 966 663 of Henk Huizing, tel. 06 - 51 966 359.

-----------
Lange dagwandeling rond Rosendael: voor wandelaars met een lange adem

ROZENDAAL - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op woensdag 12 juli een lange dagwandeling rond landgoed Rosendael. U loopt met de boswachter mee door het geweldige buitengebied van Rosendael. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met het terrein dat vroeger behoorde tot de heerlijkheid Rosendael. Wist u dat dit ca. 10.000 ha bestreek? U komt langs verschillende markante punten in het terrein zoals de Beekhuizense Beek, oude gebouwen, heidevelden en zandverstuivingen, de idyllisch gelegen begraafplaats en natuurlijk de brandtoren. De boswachter neemt u mee naar veel bijzondere plekken en uitzichtpunten. Onderweg heeft u geen tijd om aan vermoeidheid of zere voeten te denken, er is zoveel te zien. Deelnemers dienen zelf lunch en drinken mee te nemen voor onderweg. Niet geschikt voor kinderen < 12 jaar.

Start: 10.00 uur op de parkeerplaats bij kasteel Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. GPS DD (decimale graden): 52.008369, 5.966238. Duur: ca. 6 uur. Afstand: ca. 15 km. Deelname: € 5,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Peter Palstring, tel. 06 - 47 966 663, Gerard van Kerkhoff, tel. 06 - 23 218 416 of Jaap Uijthof, tel. 06 - 44 043 707.


---------------------------------------

Wandelen over de paarse heidevelden van landgoed Warnsborn
ARNHEM - Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. ----------------------------------------------------------------
voor meer wandelingen klik op deze link  http://www.campingwarnsborn.nl/nl/activiteiten/wandelen-en-fietsen of klik op deze website op de groene knop activiteiten en dan op de knop: fietsen en wandelen.

------------------------------------------------------


---------------------------------------------

 voor meer georganisseerde wandelingen van het Gelderschlandschap kijk op www.glk.nl/evenmenten.

landgoed mariendaal, landgoed Warnsborn, Doorwerth, Rosendael zijn allemaal op korte afstand van de camping.

Ginkelse heide en Veluwezoom is iets verder maar nog redelijk in de buurt.

---------------------------

« Terug