Georganiseerd Wandelen

Oorsprong-bruggen website.jpg

U kunt mee met een georganiseerde wandeling of fietstocht.

Hier bij Camping Warnsborn begint de Veluwe. Alle voordelen van de stad en van de natuur naast elkaar.
In het prachtige heuvelachtige bosgebied van meer dan 700 ha kunt u heerlijk fietsen of wandelen.

De fietsknooppunten zijn meteen op te pakken en ook de vele wandelroutes starten direkt vanaf de camping.


georganiseerd wandelen is ook mogelijk: wandelen met Wim en Fabian.
Voor iedereen die ruim 2 uur kan lopen.
Mooie wandeling over de landgoederen.
Misschien zien we nog wild!
Start: afhankelijk van periode 19:30/19:00u/18:30u buiten bij de receptie.

Wandelen:
Alleen In de weekenden en vakanties als Wim en Fabian aanwezig zijn.
Wij melden dit op tijd op het informatiebord bij de receptie. Of vraag ernaar.

Éxtra voor de zomervakantie: Wild Spotten!!
In de zomervakantieweken als Wim en Fabian er zijn.
Op afspraak,
Maximaal aantal personen = 5
Aanmelden bij de receptie.
Vertrek: 19:15uur/19:00uur (afhankelijk van tijd zonsondergang)
Met eigen auto (10 minuten rijden).
deelname: gratis.
Kinderen zijn welkom.
Er mogen geen honden mee, als het wild honden ruiken zien we ze niet.
Evenals, stilte tijdens het wildspeuren. geen parfum dragen en geruisloze kleding.
Hoe stiller we zijn en hoe minder geurtjes we meedragen, hoe meer kans op het zien van wild.

-----------------------------------------------------------

Ochtendwandeling op landgoed Warnsborn

ARNHEM - Genieten van een nog stille zondagmorgen? De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt wandelaars graag mee op zondag 10 juni. De kunst van de boswachter is om dingen te laten horen en zien die normaal gesproken niet opvallen. Tijdens deze zondagochtendwandeling staat hij stil bij de natuur, de landschapsstijl, anekdotes en het ontstaan van de vele heuvels en hellingen. Na deze wandeling zullen de deelnemers echt met andere ogen en oren door een terrein lopen.

Start: 10.00 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. GPS DD (decimale graden): 52.007709, 5.871813. Duur: 1,5 à 2 uur. Afstand: ca. 5 km. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: Gerard van Kerkhoff, tel. 06 - 23 218 416 of Job Laan, tel. 06 - 83 179 965.

-------------------------------------------------------

Kinderavondwandeling op landgoed Rosendael

ROZENDAAL - Samen met de (klein)kinderen op expeditie door de natuur van de Koningsberg, vlakbij kasteel Rosendael. Dat kan op zaterdagavond 7 juli, samen met boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen. Onderweg vertelt hij allerlei natuurweetjes en kunnen de kinderen zich uitleven tijdens een aantal leuke en leerzame opdrachten. Na afloop krijgen alle kinderen een kleine verrassing mee naar huis. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Start: 19.30 uur op de parkeerplaats bij kasteel Rosendael, Beekhuizenseweg, Rozendaal. GPS DD (decimale graden): 52.008369, 5.966238. Duur: ca.1,5 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Job Laan, tel. 06 - 83 179 965 of Jaap Uijthof, tel. 06 - 44 043 707.

-----------------------

Fietstocht met de boswachter over de Zuidwest-Veluwe

ROZENDAAL - Fietsen over rustige landweggetjes, weg van de hectiek en even er helemaal uit, weg van de drukte, weg van het verkeer. Dat kan met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen, die op woensdag 11 juli een fietstocht over de Zuidwest-Veluwe organiseert. De deelnemers komen langs verschillende plekken van historische waarde en zien zo allerlei verschillende landschappen: eikenhakhoutcultuur van vroeger, oude boeren landerijen, een mooi beekdal, fraaie uitzichten, mogelijk zelfs nog wild (ree, hert, wild zwijn) en toros bravos of een andere verrassing. Deelnemers dienen zelf voor een fiets en voor lunch en drinken voor onderweg te zorgen.

Start: 10.00 uur op de parkeerplaats van kasteel Rosendael tegenover de ingang, Beekhuizenseweg. GPS DD (decimale graden): 52.008369, 5.966238. Duur: ca. 6 uur. Afstand: ca. 45 km. Deelname: € 5,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Peter Palstring, tel. 06 - 47 966 663 of Gerard van Kerkhoff, tel. 06 - 23 218 416.

-------------------

In de receptie liggen 2 klappers, 1 voor wandelen en 1 voor fietsen, waar u op uw gemak de routes uit kunt zoeken om te lenen.

Landgoed Warnsborn gaat over van het ene landgoed in het andere. Op 3km van de camping bereikt u door het groen de ingang van het Nationaal park de hoge Veluwe.  Ook een aanrader: via de parken de Gulden bodem, park Zijpendaal, Park Sonsbeek naar het centrum, een mooie route van ruim 4km afhankelijk van het aantal zijpaden wat u neemt. Maar ook de Veluwezoom met de Posbank, Deelerwoud of de zuidginkelse heide en de plankenwambuis is gemakkelijk bereikbaar. Ook over de landgoederen naar Oosterbeek, Doorwerth met kasteel Doorwerth en Duno is een mooi route. Dan hebben we het nog niet over het Rosendaalse bos met kasteel Rosendaal op de route naar de Posbank Veluwezoom.                                                              

In de zomerweken kunt u uw tochtjes combineren met de Toeristische pendelboten, uw fiets kan gewoon mee, deze varen iedere dinsdag en donderdag over de Gelderse rivieren van half juli tot eind augustus. De Pendelboten leggen aan in Arnhem, Doornenburg, Dieren, Doesburg, Emmerich (D), Kasteel Doorwerth, Nijmegen, Oosterbeek Westerbouwing, Oosterbeek Sluis, Rees (D), Renkum, Tolkamer, Wageningen centrum, Wageningen Lexkesveer en Zutphen.                                                                                                                                                                                                                                                In de zomermaanden zetten ook tal van veerpontjes wandelaars en fietsers over de rivieren. Want behalve dat hier bij Warnsborn de Veluwe begint met zijn mooie heidevelden en bossen, zijn wij op slechts 4km van de Rijn gelegen. Gevarieerder wandelen en fietsen kan haast niet.

Kijk op:http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/rijk-van-nijmegen/gelderland-nederlands-mooiste-waterkant  voor meer info. onderstaande tekst over de pendelboot komt ook van die site:

Toeristische pendelboot
De fiets kan mee aan boord! Onderweg kun je tal van attracties bezoeken zoals Fort Pannerden, Landgoed Middachten of Kasteel Doorwerth. Of kies je voor een mooi museum, ronddwalen in één van die pittoreske oude plaatsjes, terras-hoppen in Emmerich(D) of een portie cultuur in Arnhem en Nijmegen? Tickets worden verkocht aan boord. De pendelboot vaart in 2015 iedere dinsdag van 14 juli t/m 25 augustus. Een handige brochure met daarin inspiratiekaarten en leuke tips zal vanaf begin juli verkrijgbaar zijn bij de VVV, het toeristisch bedrijfsleven of de deelnemende rederijen. Gegevens van 2016 komen nog of kijk op bovenstaande link voor site.

Vanaf de camping loopt u zo een gekleurde paaltjes wandelroute op. Download de wandelfolder van het Geldersch landschap via deze link http://www.glk.nl/82/locatie/?locatie=38 pdf wandelfolder marienborn genoemd, of leen deze routefolder gratis bij de camping receptie.

Klik eens op deze link

http://www.wandeleninoosterbeek.nl/wandelroutes/wandeling.html?wandeling=zze03fe18c7307c13616ce74e0e9519548&title=abd13_wandelroute_warnsborn voor een mooi route met foto's om al te zien hoe mooi het op landgoed Warnsborn is.

Wandelen door de stad arnhem: klik op deze link: www.wandeleninarnhem.nl  

De week vanaf 16 juni 2018 is het Wandelweek in Arnhem. Deze week wandelen gidsen van Geilde Arnhem op meerdere dagen door de stad. Tijdens de tochten vertellen zij over de geschiedenis en de cultuur van Arnhem.

16 Juni start er om 11:00uur een wandeling bij de Sabelpoort, Markt 11, over de historische binnenstad. Woensdag 20 Juni is er een rondleiding over de Tweede Wereldoorlog. Deze begint om 14:00u bij informatiecentrum Airboren at the Bridge aan de Rijnkade. De kosten voor de wandelingen bedragen 4 euro. Kinderen betalen 2,50 euro. Meer informatie en een overzicht van alle tochten is te vinden op; http://wandeleninarnhem.nl/

------------------------------

Het Openluchtmuseum, Burgerszoo, watermuseum, centrum van Arnhem, Oosterbeek, ingang nationaal park de Hoge Veluwe, zijn allemaal in een straal van 4km van de camping gelegen.                                                                                                                                                                                                            Of met de auto: Bent u niet (meer) zo van het fietsen/wandelen dan maakt u mooie autotochtjes.


---------------------------------------

Wandelen over de paarse heidevelden van landgoed Warnsborn
ARNHEM - Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. ----------------------------------------------------------------
voor meer wandelingen klik op deze link  http://www.campingwarnsborn.nl/nl/activiteiten/wandelen-en-fietsen of klik op deze website op de groene knop activiteiten en dan op de knop: fietsen en wandelen.

------------------------------------------------------


---------------------------------------------

 voor meer georganisseerde wandelingen van het Gelderschlandschap kijk op www.glk.nl/evenmenten.

landgoed mariendaal, landgoed Warnsborn, Doorwerth, Rosendael zijn allemaal op korte afstand van de camping.

Ginkelse heide en Veluwezoom is iets verder maar nog redelijk in de buurt.

---------------------------

« Terug