Er op uit in Arnhem en omgeving

watermuseum1.jpg

Er is héél veel te doen gedurende het gehele seizoen in de omgeving van Warnsborn natuurlijk ook met Pasen, Meivakantie in de zomer en herfstvakantie.
14 dagen blijven is geen dag vervelen. Maar heerlijk rustig voor uw tent of caravan zitten is natuurlijk ook vakantie.

Er is héél veel te doen gedurende het gehele seizoen in de omgeving van Warnsborn natuurlijk ook met Pasen, in de Meivakantie, de zomer en herfstvakantie.
Vele mogelijkheden om uitstapjes te maken in een straal van 4 km.
Onderstaande informatie komt van www.vvvarnhemnijmegen.nl voor meer informatie klik op de site link.

Deze link geeft zicht in een boekje met de agenda voor Arnhem met daarin voordeelbonnen:   http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/regios/regio-arnhem/handig-paginas/voordeelbonnen-arnhem

http://www.uitmetkinderen.nl/activiteiten-kinderen/?Arnhem   

http://www.dagjeweg.nl/dagjeuit/arnhem/meivakantie 

http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/meivakantie-activiteiten

http://www.sprookjesfestival.nl/programma/totaal/overzicht/sprookjesfestival.html 

Openluchtmuseum, watermuseum, park Sonsbeek etc. maken er allemaal extra leuke weken van.

Winkels open op Zondag: Van 12:00u tot 18:00u mogen de winkels open zijn in het centrum van Arnhem. Ook de supermarkten zijn zondagmiddag geopend.

7straatjes in Arnhem
De 7straatjes van Arnhem bestaat uit de Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat. In dit winkelgebied in het oude centrum, met historische panden, is de diversiteit aan winkels groot. U kunt hier heerlijk eten en drinken, bekijkt er kunst en laat uw haar stylen. Ook koopt u er mode, schoenen, lingerie, sieraden, vintage, cadeaus, kookgerei, bloemen, vlees en vleeswaren en patisserieproducten.

De SonsbeekMarkt valt op elke eerste zondag van de maand in het Sonsbeekpark te Arnhem.
De SonsbeekMarkt is een mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival. Dit vrolijke maandelijkse feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes is gericht op pure voeding uit de streek of wereldse en creatieve producten. Met daarnaast een bijpassende festivalprogrammering van straattheater, muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops. Waar je lekker en gezond inkopen kunt doen, leuke cadeaus kunt kopen, kunt socializen, maar ook inspiratie kunt opdoen. een fijne plek waar je kunt komen proeven en eten en een boodschap kunt doen.
De SonsbeekMarkt bevindt zich aan de Tellegenlaan 3 Sonsbeekpark in Arnhem; het is  de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland.

Het Zusje van de SonsbeekMarkt valt op elke laatste zondag van de maand (raadpleeg internet voor juiste informatie) in Park Presikhaaf te Arnhem
Het Zusje van de SonsbeekMarkt bevindt zich aan de Laan van Presikhaaf 3 Park Presikhaaf in Arnhem; het is de cheeky versie van de SonsbeekMarkt in wederom een van de mooiste stadsparken van Nederland.

Bekijk de agenda voor uitzonderingen en de data.

http://sonsbeekmarkt.nl/

De data in 2017 voor de Sonsbeekmarkt zijn:

 • 2 april 2017
 • 7 mei 2017
 • 4 juni 2017
 • 2 juli 2017
 • 2 juli  2017 – Sonsbeek Cinema tot 01.00 uur
 • 6 augustus 2017
 • 6 augustus 2017 – Sonsbeek Cinema tot 01.00 uur
 • 3 september 2017
 • 3 december 207 – Wintertuineditie Sonsbeekmarkt op Kasteel Zypendaal tot 17.00 uur
 • 17 december 2017 – KERSTMARKT

----------------------------------

Ook in September en oktober genoeg uitstapjes mogelijk. Zie hiervoor de verschillende agenda sites zoals: http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/evenementen

-------------------------------------------------

Van 14 t/m 29 oktober vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap.
De 12 provinciale Landschappen organiseren dan zestien dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om natuur en cultuur dichtbij huis te beleven. Geldersch Landschap & Kasteelen haakt van 16 t/m 21 oktober aan met allerlei activiteiten in en rond de 7 opengestelde kastelen. Binnen deze week heeft elk kasteel een eigen dag, met o.a. rondleidingen, lezingen, excursies, speurtochten en nog veel meer.

Klik op deze link voor een Pdf met het hele programma

---------------------------------------

Paddenstoelenwandeling op landgoed Rosendael:

Vrijdag 13 Oktober 2018
op zoek naar paddenstoelen in allerlei vormen en kleuren

ROZENDAAL - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op vrijdag 13 oktober een paddenstoelenwandeling op landgoed Rosendael. Hoewel paddenstoelen er het hele jaar door zijn, is oktober de maand waarin zij het meest zichtbaar zijn. De boswachter neemt u mee naar landgoed Rosendael. Tijdens de wandeling wordt op zoek gegaan naar veel voorkomende, zeldzame en eetbare soorten paddenstoelen. Tevens komt aan bod waarom bepaalde paddenstoelen specifiek hier voorkomen. Een spiegeltje om de onderkant van de paddenstoelen goed te kunnen bekijken is aan te raden.

Start: 14.00 uur bij de ingang/receptie van kasteel Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. Parkeren op de parkeerplaats van kasteel Rosendael tegenover de ingang, Beekhuizenseweg. GPS DD (decimale graden): 52.008369, 5.966238. Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Hans Keppel en Nel Schütz, tel. 06 - 15 363 228.

--------------------------------------------

Doetocht op landgoed Oorsprong: neem uw (klein)kinderen een paar uurtjes mee naar buiten

OOSTERBEEK (4km vanaf de camping) - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op woensdag 18 oktober een doe-tocht op landgoed Oorsprong. De woensdagmiddag zaagt lekker de week in tweeën. Het is een middag om energie op te doen voor de rest van de week. En waar kan dat beter dan buiten? De boswachter neemt (groot)ouders en hun (klein)kinderen mee door het bos van landgoed Oorsprong. Hij vertelt allerlei weetjes over de natuur en om wat meer over dit gebied te weten te komen geeft de boswachter een paar leuke opdrachten. Na afloop krijgen alle kinderen een kleine verrassing. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats langs de Rijn bij het Drielse Veer aan de Veerweg in Oosterbeek onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek). GPS DD (decimale graden): 51.974164, 5.823785. Duur: 1,5 á 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Dick Wijnveldt, tel. 06 - 42 475 520 of Gerard van Kerkhoff, tel. 06 - 23 218 416.

--------------------------------------------

Onderstaande lijst van uitstapjes heb ik overgenomen uit de nieuwsbrief van regioArnhemnijmegen.nl: www.vvvarnhemnijmegen.nl

Topattracties, musea, historische stadjes, een schat aan bezienswaardigheden en een uitgebreid activiteitenprogramma. Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen bieden volop gelegenheid om actief bezig te zijn. Bekijk onze tips!

2017

• 1 sept. t/m 1 mrt. Tentoonstelling 'De Rode Baret' in Airborne Museum 'Hartenstein' in Oosterbeek
• 2 sept. De Airborne Wandeltocht in Oosterbeek is 's werelds grootste eendaagse wandelevenement, een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944
• 3 sept. Wijchen heeft alle ingrediënten voor de levensgenieter; Jazz & Wine
• 3 & 10 sept. Festival De Oversteek; een verrassend cultureel avontuur in Nijmegen
• 4 sept. Paarden, pony's, muziek en veel gezelligheid tijdens de Elster Paardenmarkt
• 4 sept. Bridge to Bridge; uitdagende hardloopwedstrijd over bezet en bevrijd gebied in Arnhem
• 8 t/m 10 sept. 'Beleef Landleven' in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
• 9 sept. 'Boeren, burgers en buitenlui' zijn welkom op de Open Monumentendag
• 9 & 10 sept. Fris en Fruitig(e) nieuwe oogst in De Tuinen van Appeltern
• 15 t/m 17 sept. Tijdens het 3 Oever Festival in de Gelderse Poort worden de rivieren, uiterwaarden, dijken en dorpen gevuld met optredens, exposities en verhalen
• 16 sept. Kom zelf appels plukken tijdens de Appelplukdag bij Landwinkel De Woerdt
• 16 & 17 sept. Geniet van de mooie Gelderse Poort tijdens de 'Drie Veren' wandeltocht.

• 22 t/m 24 sept. Proef en geniet tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek
• 23 sept. Opening 'Canon van Nederland' in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
• 23 & 24 sept. De DoesburgseKadedagen met o.a. een creatieve en kunstzinnige markt
• 24 sept. Sterren koken in de Kas bij De Groene Schuur in Groessen
• 24 sept. De Posbankloop gaat dwars de bossen van Nationaal Park Veluwezoom
• 29 & 30 sept. Mystery Gardens in Lights in De Tuinen van Appeltern
• 30 sept & 1 okt. Levende standbeelden tonen hun kunsten op het World Living Statues Festival in Arnhem
• 1 t/m 31 okt. De Maand van de Geschiedenis staat bol van de lezingen, debatten, workshops, festivals, rondleidingen, tentoonstellingen, fietstochten en proeverijen
• 14 t/m 29 okt. De leukste herfst beleef je bij De Spelerij – De Uitvinderij in Dieren
• 14 t/m 22 okt. Er was eens... een Sprookjesfestival in Arnhem en omstreken
• 22 t/m 29 okt. Week van de Koloniale Geschiedenis in Museum Bronbeek in Arnhem

-------------------------

Zondag 1 oktober
Verrassingsrondleiding op kasteel Rosendael
Bij de tijd!

Ook dit jaar organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen een keer per maand een verrassingsrondleiding door kasteel Rosendael. U weet van te voren niet wat u kunt verwachten. De ene keer gaan er kasten open die normaliter gesloten blijven, de andere keer komt u op plekken waar anders het publiek nooit mag komen. Soms wordt u ontvangen door een bijzonder kasteelfiguur in kostuum en geniet u wellicht van een klein verhaal. Het thema vertellen wij u al wel: Bij de tijd. Mogen wij u ook verrassen?

Tijd en datum: zondag 1 oktober, 13.00 en 15.00 uur. Kosten: volwassenen € 9,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders gratis! Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. Informatie via de receptie van kasteel Rosendael: tel. (026) 364 46 45 of rosendael@glk.nl.

Reserveren noodzakelijk: via het online reserveringsformulier op de website www.glk.nl/evenementen.

---------------------------
Paddenstoelenwandeling op landgoed Vijverberg

ARNHEM - De herfst begint en daarmee zijn er meer paddenstoelen te zien. Daarom organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op donderdag 5 oktober een paddenstoelenwandeling op landgoed Vijverberg. Tijdens de wandeling gaat u op zoek naar veel voorkomende, zeldzame en eetbare soorten paddenstoelen. Tevens komt aan bod waarom bepaalde paddenstoelen juist hier voorkomen. Neem een spiegeltje mee om de onderkant van de paddenstoelen goed te kunnen bekijken.

Start: 14.00 uur op de parkeerstrook langs de Amsterdamseweg (N224) tegenover landgoed Lichtenbeek in de richting Arnhem - A12. GPS DD (decimale graden): 50.002504, 5.858346. Duur: ca. 3 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Hans Keppel en Nel Schutz, tel. 06 - 15 363 228.
-----------------------
Kleinkinderen mogen gratis mee naar kasteel Doorwerth!

DOORWERTH – Op maandag 16 oktober in de Herfstvakantie heeft kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen een speciaal Grootouder/ kleinkind schoolvakantie arrangement.

Grootouder/kleinkind schoolvakantie arrangement
De kleinkinderen mogen die dag gratis mee. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht (€ 2,00) het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes (gratis) ontworpen. Zo kunnen zij ook, zonder te hoeven lezen, nieuwsgierig op zoek gaan in het kasteel.

Het kasteel is open van 11:00-17:00 uur. Grootouders betalen € 9,50 p.p; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder, dan is de toegang voor grootvader en/of grootmoeder ook gratis.

Data: maandag 16 oktober
Tijd: 11:00-17:00 uur
Entree museum: Grootouders betalen € 9,50; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder dan is ook de toegang voor grootvader en/of grootmoeder gratis.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth.
Informatie: (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl

---------------------------------
Verhalenspeurtocht voor kleuters op Kasteel Doorwerth

DOORWERTH – Kasteel Doorwerth organiseert samen met kinderboeken-schrijfster Ruth Frederiks een verhalenspeurtocht in en om het kasteel. De zoektocht is geschikt voor kinderen tussen 4 en 6 jaar en vindt plaats op maandag 16 en dinsdag 24 oktober in de Herfstvakantie.

Ruth Frederiks gaat, in een prachtige kasteeljurk, met de kinderen op zoek naar verborgen dieren en verhalen. Ondertussen vertelt ze leuke en spannende dingen over het kasteel en hoe het er vroeger toe ging. Als de kinderen een verhaal vinden wordt dat natuurlijk meteen voorgelezen. De activiteit duurt ongeveer twee uur en wordt afgesloten met een glas limonade en iets lekkers. De kinderen kunnen zich laten schminken als hun lievelingsdier, ridder of jonkvrouw. Ze mogen natuurlijk ook verkleed komen!

Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.

Data: 16 en 24 oktober 2017
Tijd: 12:30-14:30 uur
Kosten: € 5,00 per persoon
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.
Reserveren online via www.glk.nl/doorwerth/16 oktober en www.glk.nl/doorwerth/24 oktober

Tip: bezoek ook voor of na deze activiteit het museum.
Entree museum: € 9,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25 p.p. De entree is gratis voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas en Museumkaarthouders.
-----------------------------------

Dag van het landschap op Kasteel Doorwerth

Doorwerth – In het kader van de Week van het Landschap organiseert kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen op maandag 16 oktober de Dag van het Landschap. U kunt gebruikmaken van het grootouder/kleinkind arrangement en er zijn tal van kinderactiviteiten.

Op maandag 16 oktober staat kasteel Doorwerth helemaal in het teken van de Week van het Landschap. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen een speurtocht doen: ‘ik zie ik zie…’, speciaal voor de kleintjes die nog niet kunnen lezen of ‘de ontdekkingstocht’, voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Verder is er een meet & greet met een vrijwilliger van het kasteel, die u alles zal vertellen over de werkzaamheden die hij/zij op Doorwerth doet. Een vrijwillig educatief boswachter neemt u met behulp van een powerpointpresentatie in vogelvlucht mee door Gelderland en in het bijzonder de omgeving van de Veluwezoom. Hij vertelt daarbij over het werk van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK). En tenslotte kunt u deelnemen aan excursies naar de Duno, heuvel op en af.
Uniek vandaag: Spannende verhalenspeurtocht voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De kinderen gaan samen met kinderboekenschrijfster Ruth Frederiks op zoek naar de verborgen dieren en verhalen in en om het kasteel. Daarnaast kunnen kinderen ook de Appeltjesspeurtocht doen, die speciaal is ontwikkeld rondom de oogsttijd.

Programma
• 11.00 - 17.00 uur: kasteelbezoek op eigen gelegenheid en diverse speurtochten (laatste toegang om 16.00 uur).

Speurtochten:
- Het is oogsttijd, dus hoogste tijd voor de Appeltjesspeurtocht.
- Ik zie ik zie… Speciaal voor de kleintjes die nog niet kunnen lezen een speurtocht met zoekplaatjes. Wat ZIE je allemaal in het kasteel?
- Ontdekkingstocht door het kasteel. Dit is een speurtocht voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar.
- Spannende verhalen rondleiding voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Zij gaan samen met kinderboekenschrijfster Ruth Frederiks gaat op zoek naar de verborgen dieren en verhalen in en om het kasteel.

• 13.00 - 15.00 uur: meet & greet met een vrijwilliger van het kasteel.
• 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur: powerpoint presentatie over het werk van Geldersch Landschap & Kasteelen, duur: ca. 30 min.
• 11.00 uur en 14.00 uur: excursies met de boswachter. Duur: ca. 1,5 uur. U kunt hiervoor ter plekke intekenen bij de kassa. Er kunnen maximaal 20 deelnemers per excursie mee. Vol = vol.

Deelname: € 9,50 p.p., 4 t/m 18 jaar € 5,25 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en houders van de museumkaart hebben gratis toegang op vertoon van hun pas. Bij de prijs zijn alle activiteiten inbegrepen, m.u.v. de speurtochten en de excursies met de boswachter.

Op 16 oktober zijn de appeltjesspeurtocht en de ik zie ik zie gratis. De ontdekkingstocht kost €2,00 en deelname aan de spannende verhalen rondleiding bedraagt € 5,00.

Deelname aan de excursie met de boswachter kost € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van hun pas. De museumkaart is niet geldig. Betaling contant bij de boswachter.

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth
Informatie: doorwerth@glk.nl of 026-3397406
Reserveren: Voor het onderdeel spannende verhalen speurtocht is vooraf reserveren noodzakelijk (zie het persbericht Verhalenspeurtocht).

------------------------------

17, 18 en 25 oktober 2017:
Appelbollen maken en speciale speurtocht op kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Aan het eind van de zomer wordt de oogst binnen gehaald. De vruchten zijn rijp en worden geplukt en aardappelen en groenten klaar zijn voor de bewaarkelder en het inmaken. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode voor landman en huisvrouw. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op dinsdag 17, woensdag 18 en 25 oktober 2017 de tuinman van kasteel Doorwerth helpen. Eerst worden de appels geplukt uit de boomgaard, daarna mogen ze verwerkt worden in een zelfgemaakte heerlijke appelbol.

Terwijl de appeltjes in de oven zitten kan het kasteel bezocht worden aan de hand van een leuke appelspeurtocht. Daarna is het smullen geblazen van je eigengemaakte appelbol!

De speurtocht waarbij je op zoek gaat naar de verborgen appels in het kasteel is ook te doen zonder deze workshop. Je koopt de speurtocht tegelijkertijd met je toegangskaartje!

Reserveren is voor deze activiteit noodzakelijk.

Datum: 17, 18 en 25 oktober
Aanvang: 14.00 uur
Duur: 2 uur
Prijs: € 13,50 volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 9,25. Dit is inclusief de entree voor het kasteel, de appeltjes speurtocht & de gemaakte appelbol natuurlijk! Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen € 4,00 p.p.
Informatie en reserveren: online via www.glk.nl/doorwerth
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
---------------------
Dinsdag 17 oktober
1001 Sprookjes & Legendes

Ridder Richard vertelt in 1001 seconde het verhaal van Aladdin, Sneeuwwitje en Robin Hood. Maar er is zoveel te vertellen en zoveel na te spelen…
Beleef deze verhalen, vol humor, op Kasteel Rosendael en geniet daarna van het sprookjesachtige park!

Kom naar deze interactieve familievoorstelling. Geschikt vanaf 5 jaar. Duur: 40 minuten, aansluitend parkbezoek op eigen gelegenheid mogelijk tot 17.00 uur.

Tijd en datum: dinsdag 17 oktober, aanvang 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur
Kosten: volwassenen en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders € 8,00. Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. Informatie via de receptie van kasteel Rosendael: tel. (026) 364 46 45 of rosendael@glk.nl.

Reserveren noodzakelijk: via het online reserveringsformulier op de website www.glk.nl/evenementen.

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

Doorwerth – In de Herfstvakantie kun je in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners. Op donderdag 19 oktober is er een rondleiding door het kasteel met (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek.
--------------------------------
Ridders en kastelen
Kasteel Doorwerth is in de 13de eeuw ontstaan. Eén van de eerste bewoners was ridder Hendrik van Doorenweerd. In de tijd van Hendrik van Doorenweerd was het kasteel nog geen mooie buitenplaats, maar een dikke woontoren die tegen de vijand verdedigd moest worden. Wie die vijand was…

De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar. De rondleiding duurt één uur.

Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.

Datum: donderdag 19 oktober
Tijd: 14.00-15:00 uur.
Kosten: € 6,00 p.p.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth
Reserveren online via www.glk.nl/doorwerth

-------

Professor Bombasticus & de oude schat op Kasteel Doorwerth

Doorwerth – Help! Kom alsjeblieft! Een onzichtbare tovenaar waart door de gangen, een ridderharnas begint soms vanzelf te rammelen en de klauw van een opgezette beer greep laatst naar een bezoeker. Professor Bombasticus heeft een deel van kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen ingericht als laboratorium voor belangrijk onderzoek. De professor is namelijk een hele oude schat op het spoor! Kinderen kunnen hem op zondag 22 oktober assisteren in zijn zoektocht.

Het laboratorium van Professor Bombasticus
Professor Bombasticus heeft in het kasteel zijn laboratorium ingericht voor belangrijk onderzoek. Hij zoekt namelijk naar de geheime deur van een ondergrondse gang die vanuit het kasteel leidt naar een schat diep onder water in de Rij. Bij die schat zit ook een ring en diegene die de ring te pakken krijgt en om zijn vinger doet kan over de hele wereld heersen. Dat is heel gevaarlijk want er is een hele valse tovenaar op de schat afgekomen. Maar de tovenaar is onzichtbaar en ergens in het kasteel! Help zoeken naar de tovenaar!
Nou zijn er nog gekkere dingen aan de hand, en daarom moeten de kinderen ook allemaal gekke proefjes doen in het laboratorium. Het wordt nog gevaarlijker want die tovenaar heeft drie handlangers in het kasteel, namelijk twee rammelende ridderharnassen en een opgezette Beer die tot leven is gekomen. Op magische wijze gaan de kinderen met de professor eerst die twee ridders en die beer overmeesteren, dan die tovenaar uitschakelen en dan de geheime deur verzegelen. Of loopt het heel anders af…

Datum: zondag 22 oktober.
Tijd: Om 11:30; 13:30 en 15:30 uur
Duur: circa 45 minuten
Entree museum: € 9,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang.
Aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth
---------------------

Zaterdag 28 oktober
Halloweenavond; Speuren en griezelen op kasteel en park Rosendael

Inmiddels legendarisch: Halloween op kasteel en park Rosendael. Vreemde verhalen, rare geluiden en enge gebeurtenissen….Durf jij met ons mee op pad door het duistere kasteel en het donkere park?! Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar (niet geschikt voor angstige kinderen)

Tijd en datum: zaterdag 28 oktober, tussen 18.30 - 22.30 uur (duur ca. 1 uur / diverse starttijden). Kosten: volwassenen en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders € 7,00. Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. Informatie via de receptie van kasteel Rosendael: tel. (026) 364 46 45 of rosendael@glk.nl.

Reserveren noodzakelijk: via het online reserveringsformulier op de website www.glk.nl/evenementen.

Kasteel Doorwerth
Oppermachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom, ligt kasteel Doorwerth. Vandaag de dag bekend vanwege zijn opmerkelijke bouw- en restauratiegeschiedenis. In de loop der eeuwen hebben diverse families het complex uitgebreid tot zijn huidige vorm. Het kasteel is na verwoesting in de Tweede Wereldoorlog (wederom) uit zijn as herrezen. In 2006 is het kasteelmuseum heringericht waarbij zowel de geschiedenis van de jacht (Nederlands Jachtmuseum) als die van de bosbouw in Nederland. Daarnaast kunt u naar het Museum Veluwezoom. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer letterlijk ruiken en horen. Een zinnenprikkelende ervaring.

Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Kasteel Doorwerth is niet goed bereikbaar per openbaar vervoer.
-------------------------------------------------------------------------------

Kleinkinderen mogen gratis mee naar kasteel Doorwerth!

DOORWERTH – Op verschillende maandagen in de schoolvakanties heeft kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen een speciaal Grootouder/ kleinkind schoolvakantie arrangement. De kleinkinderen mogen die dag gratis mee. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht (€ 2,00) het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes (gratis) ontworpen. Zo kunnen zij ook, zonder te hoeven lezen, nieuwsgierig op zoek gaan in het kasteel.

Het kasteel is open van 11:00-17:00 uur. Grootouders betalen € 9,50 p.p; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder, dan is de toegang voor grootvader en/of grootmoeder ook gratis.

Data: 24 en 26 april, 17, 24 en 31 juli, 7, 14 en 21 augustus en 16 oktober.
Entree museum: Grootouders betalen € 9,50; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder dan is ook de toegang voor grootvader en/of grootmoeder gratis.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth.
Informatie: (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en is in de loop van honderden jaren een imposant complex met hoofd- en voorburcht geworden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. In de keuken, kelders, ridderzaal, slaap- en eetkamer kunnen bezoekers de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar het Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste-eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

----------------------------------------------------------------

Paleis het Loo: Kijk op www.paleishetloo.nl voor bijzondere presentaties/tentoonstellingen/activiteiten.

Het Watermuseum (2km. Vanaf de camping)
Een schitterend doe museum voor kinderen.
Elke vakantie wordt er iets speciaals georganiseerd.
De ene vakantie is het gel of tandpasta maken of
ontdekken welke diertjes er allemaal leven in het water. Kijk maar eens op www.watermuseum.nl
gratis met museum jaarkaart
Dit museum is gelegen aan het prachtige park Sonsbeek

Het Openluchtmuseum. 3km vanaf de camping
Zie www.openluchtmuseum.nl
Gratis toegangkelijk met een Museum Jaarkaart.

BurgersZoo.
Op 2,5 km vanaf de camping gelegen. Niet zomaar een dierentuin maar een dierentuin waar de dieren verblijven in een voor hun natuurlijke omgeving. Ook bij minder mooi weer want een heel groot gedeelte is overdekt. Prachtig voor jong en oud

Entreekaarten met korting verkrijgbaar via onze receptie.

www.burgerszoo.nl

Natuurpad. Leer, ontdek, heb plezier in en met de natuur!!
Wij hebben een heus natuurontdekpad uitgezet voor kinderen van ongeveer 5 - 12 jaar.
Huur bij ons via de camping receptie een rugzak met schepnetje, verrekijker en vele andere materialen en ontdek de Natuur van landgoed Warnsborn.
Meer info en foto’s onder de groene knop activiteiten op onze beginpagina.

Sonsbeekpark, de parel inde veluwezoom: www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl voor deze en meer informatie. Op de receptie kunt u een mooie wandel/fietsroute lenen om vanaf de camping via park de Guldenbodem, Park Zijpendaal, door Park Sonsbeek naar het centrum te lopen. Helemaal door het groen naar het Centrum. Prachtig! een echte aanrader.

Elke zondag 13.30 uur Wandeling met parkgids Lees verder op bovengenoemde site.             Elke eerste zondag van de maand: Streekmarkt, met biologische producten. Gezellig sfeer, mooie locatie. zie nieuwsitem: Sonsbeekmarkt.

Kinderactiviteiten bezoekerscentrum: openingstijden:
• zondag van 11.00 tot 17.00 uur
• dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Beestjes vangen in de Beek. Schattenjacht (speurtocht). Het geheim van de molenaar (speurtocht en bezoek aan de molen). Natuurpad dieren. met rugzakje op pad.
Over al deze items leest u meer op www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl
In het sonsbeekpark is ook het watermuseum gelegen. (doe museum)

Nationaal park de hoge Veluwe.
ingang op 3,5 km vanaf de camping. Ook bereikbaar met de bus en u kunt bij de ingang een gratis witte fiets lenen om het park te bezoeken. Of natuurlijk met uw eigen fiets of auto. of u huurt een fiets bij ons. Het park is ook per auto toegankelijk.
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd die wij aanplakken bij de receptie.

Deze informatie is overgenomen van www.vvvarnhemnijmegen.nl. Bezoek deze vvvsite voor de meest actuele informatie.

Kasteel en park Rosendael (7km v.a. camping)

Terug naar de tijd van de Gelderse graven en je laten misleiden door de bedriegertjes, de waterstralen die onverwacht in het park omhoogschieten. Het kan in kasteel en park Rosendael.Rosendael is voor volwassenen en kinderen een leuk dagje uit. Het park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. Het kasteel zelf is bekend om zijn donjon en zijn volledig ingerichte interieurs. De ronde toren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven.Het kasteel is te bezichtigen door deel te nemen aan een rondleiding. Ook door het park kunt u een rondleiding volgen. Maar dat hoeft niet, u kunt er ook op eigen gelegenheid wandelen.
Verder beschikt Rosendael over een kasteelwinkel en een oranjerie waar u wat kunt drinken en eten.

Adres: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal (Gld)

Informatie: www.glk.nl/rosendael of (026) 364 46 45

Kasteel Doorwerth   (7km v.a. camping)

Kasteel Doorwerth is een middeleeuws kasteel met een opmerkelijke bouw- en restauratiegeschiedenis. Als u het binnenplein betreedt keert u honderden jaren terug in de tijd. Staande onder de ruim 300 jaar oude acacia staat kunt u zich zonder moeite voorstellen hoe dit kasteel eeuwenlang een centrum van macht was voor de omgeving. In de ingerichte vertrekken van het kasteel kunt u de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Het thema ‘kasteel in bedrijf’ verenigt de geschiedenis, bosbouw en jacht. Speciale exposities worden afgewisseld met schilderijen van de Oosterbeekse School.Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht door het kasteel en een harnas en andere ridderkleding passen. En pas op voor de grote beer!.Het kasteel is op eigen gelegenheid te bezichtigen; voor groepen is op aanvraag een rondleiding mogelijk. Verder beschikt Doorwerth over een kasteelwinkel en op het binnenplein is het sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd waar u wat kunt drinken en eten.

Adres: Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.                                                                 Informatie: www.glk.nl/doorwerth of (026) 339 74 06


Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Niet bereikbaar per openbaar vervoer.

--------------------------------------------------

Wandelen over de paarse heidevelden van landgoed Warnsborn

 ARNHEM - Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. Wie dit ook mee wil beleven gaat op zondag 30 augustus met de boswachter mee over de bloeiende heidevelden van landgoed Warnsborn.

voor meer informatie georganiseerde wandelingen: zie tabblad wandelen en fietsen of tabblad georganiseerde wandelingen.

nog meer informatie:www.glk.nl  evenementen.


 De Kadedagen worden jaarlijks georganiseerd door Stichting Historische Schepen Arnhem.
Kijk voor meer informatie over de Stichting Historische Schepen Arnhem op: www.shsa.nl.
Kademarkt
Bijzondere markt op de Rijnkade in Arnhem. Behalve de markt zijn er ook activiteiten, performances en live muziek

4 daagse Nijmegen Start jaarlijks elke 3de dinsdag van juli:
Gelijktijdig aan het wandelevenement 'De Vierdaagse' wordt er feest gevierd in het Nijmeegse centrum. De Vierdaagsefeesten zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Nederland. Wandelaars en bezoekers genieten ieder jaar weer van het gratis toegankelijke, muzikale programma.

 ------------------------------------

Voor aktiviteiten van het Geldersch landschap:  kijk op: www.glk.nl

Jaarlijks (vooral ook in de vakantieperiode) heeft het Gelderschlandschap en Geldersche Kasteelen een heel leuk programma voor jong en oud. op het moment van dit schrijven nog niet bekend

Elk jaar in September:

12-17 september 2017 airborne herdenkingen Arnhem - Oosterbeek. Herdenkingen van de Slag

----------------------------

Onderstaande activiteiten gekopieerd van: http://www.uitmetkinderen.nl/activiteiten-kinderen/?arnhem

 

 •  Peuren in de poel, Arnhem, 5 - 12 jaar - Parken/Overig
 •  Molenplaats Sonsbeek Arnhem, Arnhem, 6 - 12 jaar - Parken/Actief
 •  Huis Zypendaal, Arnhem, 8 - 99 jaar - Kasteel/Overig
 •  Stadsboerderij West Presikhaaf, Arnhem, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  Museum Bronbeek, Arnhem, 0 - 99 jaar - Museum/Speeltuin
 •  Stadsboerderij de Korenmaat, Arnhem, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  Ballorig Arnhem, Arnhem, 0 - 12 jaar - Speeltuin
 •  Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem, 4 - 88 jaar - Museum/Parken/Eet doe dingen
 •  Burgers Zoo, Arnhem, 2 - 99 jaar - Dierentuin
 •  De Bedriegertjes, Rozendaal, 6 - 14 jaar - Parken
 •  Kasteel Rosendael, Rozendaal, 4 - 99 jaar - Kasteel/Overig
 •  Pitch&Putt Golf Papendal, Arnhem, 8 - 88 jaar - Actief
 •  60M2Rio, Arnhem, 0 - 99 jaar - Overig
 •  Pitch&Putt Overbetuwe, Elst (Gld), 8 - 99 jaar - Actief
 •  Duno, Doorwerth, 10 - 99 jaar - Actief
 •  Kasteel Doorwerth, Doorwerth, 4 - 14 jaar - Kasteel/Overig
 •  Groene Schuur, Groessen, 0 - 99 jaar - Overig/Eet doe dingen
 •  Steppen over de Posbank bij Rheden, Rheden, 10 - 99 jaar - Actief
 •  Veluwetransferium Posbank, Rheden, 0 - 99 jaar - Speeltuin
 •  Liemers Outdoor & Survival, Groessen, 6 - 99 jaar - Actief
 •  Lingevaart kano en fietsverhuur, Doornenburg, 6 - 9 jaar - Botenverhuur
 •  Recreatiegebied Rhederlaag, Giesbeek, 0 - 99 jaar - Parken
 •  Kasteel Doornenburg, Doornenburg, 4 - 15 jaar - Kasteel/Overig
 •  Kinderboerderij Rosorum, Zevenaar, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  De Ommuurde Tuin, Renkum, 0 - 99 jaar - Overig/Eet doe dingen
 •  Chimpie Champ Oosterhout, Oosterhout (bij Nijmegen), 1 - 12 jaar - Speeltuin
 •  Party en Discobowlingcentrum De Griethse Poort, Zevenaar, 0 - 99 jaar - Actief
 • Z n Leukste Liedjes (solo) in Luxor Live, Arnhem, 2 - 5 jaar - Voorstelling
  zondag 30 oktober 2016, om 15:00 uur,
   

« Terug