Er op uit in Arnhem en omgeving

watermuseum1.jpg

Er is héél veel te doen gedurende het gehele seizoen in de omgeving van Warnsborn natuurlijk ook met Pasen, Meivakantie in de zomer en herfstvakantie voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.
14 dagen blijven is geen dag vervelen. Maar heerlijk rustig voor uw tent of caravan zitten is natuurlijk ook vakantie.
23 t/m 31 oktober Sprookjesfestival

Camping Warnsborn is op een landgoed van het Gelderslanschap gelegen en heel centraal gelegen. Vanaf de camping begint ook het gebied "de Veluwe" en slechts 4km van het centrum van Arnhem. 

Wij verhuren fietsen, en hebben ook 2 elektrische fietsen te huur. Maar mocht u er eens met iets anders op uit willen dan kunt u via deze site bij E- choppers verhuur als u in bezit bent van een rijbewijs een E- chopper huren, per dag deel met een acceratius van 50Km en snelheid max. 30 km/uur. huur direct via deze link: https://routearnhem.nl/

!!!!!!  Uit tips voor uw zomervakantie in Arnhem    https://tgrunehert.nl/ 

3 oktober Trotsmarkt in park sonsbeek (3km vanaf de camping) EEN FRISSE EN TROTSE MARKT IN HET MOOISTE PARK VAN NEDERLAND. EEN GROTE DIVERSITEIT VAN FOOD EN NON-FOOD PRODUCTEN VOORZIEN VAN EEN DUURZAAM EN INFORMATIERIJK VERHAAL. LEUK VOOR HET HELE GEZIN.
Zondag 3 oktober, toegang is gratis, van 11.00-18.00 uur in het Sonsbeekpark aan de Tellegenlaan 3, 6814 BT Arnhem.
Op Trots koop je niet alleen een stuk kaas maar je beleeft het ook, de bevlogenheid van de standhouders is de ruggengraat van Trots en daarnaast telt de sfeer en schoonheid van de locatie ook mee. Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Nee, lekker thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknickkleed met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje. Genieten van al het moois en lekkers wat de standhouders te bieden hebben. Trots maand edities zijn altijd gratis toegankelijk en voorzien van voldoende gratis parkeer mogelijkheden.

23 t/m 31 oktober 2021 Sprookjesfestival 

Verwacht 21 t/m 31 oktober 2021: De grote schijn in park Zypendaal. Een stukje magie verborgen aan de rand van de stad. park zypendaal in Arnhem vormt het decor. het wordt een bijzondere avondwandeling alsof het park bevangen is door echte toverkracht, wacht achter elke struik een nieuwe verrassing. Bomen lijken tot leven te komen, paddestoelen zijn weggeplukt uit een sprookje en krijgen een lichtgevende gloed. De natuur speelt de hoofdrol. Alle zintuigen worden geprikkeld tijdens de 2 kilometer wandeltocht door het park door het donker. d.m.v. licht, geluid en geuren gaan oren, ogen en neuzen op avondtuur. Voor meer informatie bezoek de websites. Reserveren noodzakelijk.

start 23 oktober om 13:00u in Sonsbeekpark. In Arnhem onder nog op andere locaties zoals Museum bronbeek, Rozet en Introdans en in verschillende wijken en scholen. voor meer info: bezoek website sprookjesfestival, klik op deze link. 

Burgers zoo:
Voor meer info: https://www.burgerszoo.nl/

Woensdag 19 april mag ook het openluchtmuseum weer open. voor meer info: https://www.openluchtmuseum.nl/

Tip: bezoek de genoemde websites voor actuele informatie,.

Elk jaar, en altijd tijdens de herfstvakantie, viert Nederland de Week van het Landschap. Een evenement waarbij onze variëteit aan mooie landschappen in het zonnetje wordt gezet en waarin er van alles in de buitenlucht te doen is. Natuurlijk viert Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) dit feestje ook graag mee. Met van 10 tot en met 25 oktober extra veel activiteiten op en rond alle zeven kastelen. 

Geldersch landschap heeft verschillende activiteiten zoals georganiseerd wandelen en fietsen en activiteiten in de kastelen. Dichtbij ons gelegen: kasteel Doorwerth en kasteel Rosendael, klik op deze link voor de agenda:

https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies/?type=2&type=3&type=5&type=1&datumvan=10-10-2020&datumtot=25-10-2020&locatie=0

Voor informatie over het landgoed klik op deze link: https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/landgoed-warnsborn     

Fietsroutes van het Geldersch Landschap: route kasteel Rosendael, Huis Zypendaal en kasteel doorwerth vanaf de camping te fietsen. Klik op deze blauwe link voor de routes of leen ze bij de receptie: GLK | Fietsroutes   

Veel leuke activiteiten voor jong en oud deze zomer in kasteel Doorwerth. bezoek de website: https://doorwerth.glk.nl/

---------------------------------------------------------

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!

Burgers zoo: 2.5km vanaf de camping. vooraf reserveren op datum en tijd. www.burgerszoo.nl 

Arnhem bruist van de Horeca. Bezoek de verschillende websites voor of en wanneer ze geopend zijn en of reserveren nodig is.
 Bijvoorbeeld restaurant trix: www.restauranttrix.nl  (ook maaltijden online te bestellen om te dineren op de camping).

Musea open? Zoals het openlucht museum, Kroller Muller, airborne museum, watermuseum, de verschillende molens enz. Bezoek de betreffende websites voor meer informatie.
Bijvoorbeeld Openluchtmuseum 3km vanaf de camping. vooraf reserveren. www.openluchtmuseum.nl 

-------------------------------------------------------------------------

Er is héél veel te doen gedurende het gehele seizoen in de omgeving van Warnsborn natuurlijk ook met Pasen, in de Meivakantie, de zomer en herfstvakantie.
Vele mogelijkheden om uitstapjes te maken in een straal van 4 km.

Wat te zien in en rondom Arnhem klik op link:      https://www.visitarnhem.com

Onderstaande informatie komt van www.vvvarnhemnijmegen.nl voor meer informatie klik op de site link.

Een goede site voor: Fiets Tours, Bus Tours, Slag om Arnhem Tours en leuke blogs: Arnhemlife: https://arnhemlife.nl/?lang=nl

Deze link geeft zicht in een boekje met de agenda voor Arnhem met daarin voordeelbonnen:   http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/regios/regio-arnhem/handig-paginas/voordeelbonnen-arnhem

http://www.uitmetkinderen.nl/activiteiten-kinderen/?Arnhem   

http://www.dagjeweg.nl/dagjeuit/arnhem/meivakantie 

http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/meivakantie-activiteiten

http://www.sprookjesfestival.nl/programma/totaal/overzicht/sprookjesfestival.html 

https://tgrunehert.nl/

Openluchtmuseum, watermuseum, park Sonsbeek etc. maken er allemaal extra leuke weken van.

Winkels open op Zondag: Van 12:00u tot 18:00u mogen de winkels open zijn in het centrum van Arnhem. Ook de supermarkten zijn zondagmiddag geopend.

7straatjes in Arnhem
De 7straatjes van Arnhem bestaat uit de Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat. In dit winkelgebied in het oude centrum, met historische panden, is de diversiteit aan winkels groot. U kunt hier heerlijk eten en drinken, bekijkt er kunst en laat uw haar stylen. Ook koopt u er mode, schoenen, lingerie, sieraden, vintage, cadeaus, kookgerei, bloemen, vlees en vleeswaren en patisserieproducten.

De SonsbeekMarkt viel tot 2019 op elke eerste zondag van de maand in het Sonsbeekpark te Arnhem. Nu is er een aangepast schema. zie onderstaande lijst.
De SonsbeekMarkt is een mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival. Dit vrolijke maandelijkse feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes is gericht op pure voeding uit de streek of wereldse en creatieve producten. Met daarnaast een bijpassende festivalprogrammering van straattheater, muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops. Waar je lekker en gezond inkopen kunt doen, leuke cadeaus kunt kopen, kunt socializen, maar ook inspiratie kunt opdoen. een fijne plek waar je kunt komen proeven en eten en een boodschap kunt doen.
De SonsbeekMarkt bevindt zich aan de Tellegenlaan 3 Sonsbeekpark in Arnhem; het is  de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland.

Bekijk de agenda voor uitzonderingen en de data.

http://sonsbeekmarkt.nl/

WAAR, WANNEER?

3 Juli Park de Hoge Veluwe
4 Juli Wijk bij Duurstede *NIEUW* (onder voorbehoud)
11 Juli Kasteel Groeneveld Baarn
16 Juli Zomermarkt de Lage Vuursche
17 Juli Park de Hoge Veluwe
18 Juli Kasteel Rosendael Rozendaal
23 Juli Zomermarkt de Lage Vuursche
24/25 Juli Tuindagen Slot Zuylen Oud Zuilen *NIEUW*(onder voorbehoud)
30 Juli Zomermarkt de Lage Vuursche
1 Augustus Arnhem Sonsbeekpark
6 Augustus Zomermarkt de Lage Vuursche
7 Augustus Park de Hoge Veluwe
8 Augustus Kasteel Groeneveld Baarn
13 Augustus Zomermarkt de Lage Vuursche
15 Augustus Kasteel Rosendael Rozendaal
20 Augustus Zomermarkt de Lage Vuursche
21 Augustus Park de Hoge Veluwe
22 Augustus Kasteel Doorwerth*NIEUW*
27 Augustus Zomermarkt de Lage Vuursche
28/29 Augustus “Beleef de Zomer” kasteel Cannenburch Vaassen
4 September Park de Hoge Veluwe
12 September Kasteel Groeneveld Baarn
18 September park de Hoge Veluwe
19 September Kasteel Rosendael Rozendaal
25 September De Bilt Hessenweg *NIEUW*
2 Oktober Park de Hoge Veluwe
3 Oktober Arnhem Sonsbeekpark
9 Oktober Park de Hoge Veluwe wandeldag*NIEUW*
10 Oktober Kasteel Groeneveld Baarn
16 Oktober Park de Hoge Veluwe
17 Oktober Kasteel Rosendael Rozendaal
23/24 Oktober Herfstpracht Kasteel Cannenburch Vaassen

Houd de agenda hiervoor in de gaten.

www.sonsbeekmarkt.nl

Onderstaande lijst van uitstapjes heb ik overgenomen uit de nieuwsbrief van regioArnhemnijmegen.nl: www.vvvarnhemnijmegen.nl

Topattracties, musea, historische stadjes, een schat aan bezienswaardigheden en een uitgebreid activiteitenprogramma. Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen bieden volop gelegenheid om actief bezig te zijn. Bekijk onze tips!

Paleis het Loo: Kijk op www.paleishetloo.nl voor bijzondere presentaties/tentoonstellingen/activiteiten.

Het Watermuseum (2km. Vanaf de camping)
Een schitterend doe museum voor kinderen.
Elke vakantie wordt er iets speciaals georganiseerd.
De ene vakantie is het gel of tandpasta maken of
ontdekken welke diertjes er allemaal leven in het water. Kijk maar eens op www.watermuseum.nl
gratis met museum jaarkaart
Dit museum is gelegen aan het prachtige park Sonsbeek

Het Openluchtmuseum. 3km vanaf de camping
Zie www.openluchtmuseum.nl
Gratis toegangkelijk met een Museum Jaarkaart.

BurgersZoo.
Op 2,5 km vanaf de camping gelegen. Niet zomaar een dierentuin maar een dierentuin waar de dieren verblijven in een voor hun natuurlijke omgeving. Ook bij minder mooi weer want een heel groot gedeelte is overdekt. Prachtig voor jong en oud

Entreekaarten met korting verkrijgbaar via onze receptie.

www.burgerszoo.nl

Natuurpad. Leer, ontdek, heb plezier in en met de natuur!!
Wij hebben een heus natuurontdekpad uitgezet voor kinderen van ongeveer 5 - 12 jaar.
Leen bij ons via de camping receptie een rugzak met schepnetje, verrekijker en vele andere materialen en ontdek de Natuur van landgoed Warnsborn.
Meer info en foto’s onder de groene knop activiteiten op onze beginpagina.

Sonsbeekpark, de parel inde veluwezoom: www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl voor deze en meer informatie. Op de receptie kunt u een mooie wandel/fietsroute lenen om vanaf de camping via park de Guldenbodem, Park Zijpendaal, door Park Sonsbeek naar het centrum te lopen. Helemaal door het groen naar het Centrum. Prachtig! een echte aanrader.

Elke zondag 13.30 uur Wandeling met parkgids Lees verder op bovengenoemde site.             Misschien binnenkort weer mogelijk: Elke eerste zondag van de maand: Streekmarkt, met biologische producten. Gezellig sfeer, mooie locatie. zie nieuwsitem: Sonsbeekmarkt.

Kinderactiviteiten bezoekerscentrum: openingstijden: Mits dit weer mogelijk is ivm Coronabeperkingen.
• zondag van 11.00 tot 17.00 uur
• dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Beestjes vangen in de Beek. Schattenjacht (speurtocht). Het geheim van de molenaar (speurtocht en bezoek aan de molen). Natuurpad dieren. met rugzakje op pad.
Over al deze items leest u meer op www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl
In het sonsbeekpark is ook het watermuseum gelegen. (doe museum)

Nationaal park de hoge Veluwe.
ingang op 3,5 km vanaf de camping. Ook bereikbaar met de bus en u kunt bij de ingang een gratis witte fiets lenen om het park te bezoeken. Of natuurlijk met uw eigen fiets of auto. of u huurt een fiets bij ons. Het park is ook per auto toegankelijk.
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd die wij aanplakken bij de receptie.

Deze informatie is overgenomen van www.vvvarnhemnijmegen.nl. Bezoek deze vvvsite voor de meest actuele informatie.

Kasteel en park Rosendael (7km v.a. camping)

Terug naar de tijd van de Gelderse graven en je laten misleiden door de bedriegertjes, de waterstralen die onverwacht in het park omhoogschieten. Het kan in kasteel en park Rosendael.Rosendael is voor volwassenen en kinderen een leuk dagje uit. Het park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. Het kasteel zelf is bekend om zijn donjon en zijn volledig ingerichte interieurs. De ronde toren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven.Het kasteel is te bezichtigen door deel te nemen aan een rondleiding. Ook door het park kunt u een rondleiding volgen. Maar dat hoeft niet, u kunt er ook op eigen gelegenheid wandelen.
Verder beschikt Rosendael over een kasteelwinkel en een oranjerie waar u wat kunt drinken en eten.

Adres: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal (Gld)

Informatie: www.glk.nl/rosendael of (026) 364 46 45

Kasteel Doorwerth   (7km v.a. camping)

Kasteel Doorwerth is een middeleeuws kasteel met een opmerkelijke bouw- en restauratiegeschiedenis. Als u het binnenplein betreedt keert u honderden jaren terug in de tijd. Staande onder de ruim 300 jaar oude acacia staat kunt u zich zonder moeite voorstellen hoe dit kasteel eeuwenlang een centrum van macht was voor de omgeving. In de ingerichte vertrekken van het kasteel kunt u de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Het thema ‘kasteel in bedrijf’ verenigt de geschiedenis, bosbouw en jacht. Speciale exposities worden afgewisseld met schilderijen van de Oosterbeekse School.Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht door het kasteel en een harnas en andere ridderkleding passen. En pas op voor de grote beer!.Het kasteel is op eigen gelegenheid te bezichtigen; voor groepen is op aanvraag een rondleiding mogelijk. Verder beschikt Doorwerth over een kasteelwinkel en op het binnenplein is het sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd waar u wat kunt drinken en eten.

Adres: Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.                                                                 Informatie: www.glk.nl/doorwerth of (026) 339 74 06


Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Niet bereikbaar per openbaar vervoer.

--------------------------------------------------

Wandelen over de paarse heidevelden van landgoed Warnsborn

 ARNHEM - Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. Wie dit ook mee wil beleven wandelt zo vanaf de camping naar de bloeiende heidevelden van landgoed Warnsborn.

voor meer informatie georganiseerde wandelingen: zie tabblad wandelen en fietsen of tabblad georganiseerde wandelingen.

nog meer informatie:www.glk.nl  evenementen.


 De Kadedagen worden jaarlijks georganiseerd door Stichting Historische Schepen Arnhem.
Kijk voor meer informatie over de Stichting Historische Schepen Arnhem op: www.shsa.nl.
Kademarkt
Bijzondere markt op de Rijnkade in Arnhem. Behalve de markt zijn er ook activiteiten, performances en live muziek

4 daagse Nijmegen Start jaarlijks elke 3de dinsdag van juli:
Gelijktijdig aan het wandelevenement 'De Vierdaagse' wordt er feest gevierd in het Nijmeegse centrum. De Vierdaagsefeesten zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Nederland. Wandelaars en bezoekers genieten ieder jaar weer van het gratis toegankelijke, muzikale programma. In 2020 en 2021 afgelast.

 ------------------------------------

Voor aktiviteiten van het Geldersch landschap:  kijk op: www.glk.nl

Jaarlijks (vooral ook in de vakantieperiode) heeft het Gelderschlandschap en Geldersche Kasteelen een heel leuk programma voor jong en oud. op het moment van dit schrijven nog niet bekend

Elk jaar in September:

12-17 september 2017 airborne herdenkingen Arnhem - Oosterbeek. Herdenkingen van de Slag

----------------------------

Onderstaande activiteiten gekopieerd van: http://www.uitmetkinderen.nl/activiteiten-kinderen/?arnhem

 2019/2020

 •  Peuren in de poel, Arnhem, 5 - 12 jaar - Parken/Overig
 •  Molenplaats Sonsbeek Arnhem, Arnhem, 6 - 12 jaar - Parken/Actief
 •  Huis Zypendaal, Arnhem, 8 - 99 jaar - Kasteel/Overig
 •  Stadsboerderij West Presikhaaf, Arnhem, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  Museum Bronbeek, Arnhem, 0 - 99 jaar - Museum/Speeltuin
 •  Stadsboerderij de Korenmaat, Arnhem, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  Ballorig Arnhem, Arnhem, 0 - 12 jaar - Speeltuin
 •  Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem, 4 - 88 jaar - Museum/Parken/Eet doe dingen
 •  Burgers Zoo, Arnhem, 2 - 99 jaar - Dierentuin
 •  De Bedriegertjes, Rozendaal, 6 - 14 jaar - Parken
 •  Kasteel Rosendael, Rozendaal, 4 - 99 jaar - Kasteel/Overig
 •  Pitch&Putt Golf Papendal, Arnhem, 8 - 88 jaar - Actief
 •  60M2Rio, Arnhem, 0 - 99 jaar - Overig
 •  Pitch&Putt Overbetuwe, Elst (Gld), 8 - 99 jaar - Actief
 •  Duno, Doorwerth, 10 - 99 jaar - Actief
 •  Kasteel Doorwerth, Doorwerth, 4 - 14 jaar - Kasteel/Overig
 •  Groene Schuur, Groessen, 0 - 99 jaar - Overig/Eet doe dingen
 •  Steppen over de Posbank bij Rheden, Rheden, 10 - 99 jaar - Actief
 •  Veluwetransferium Posbank, Rheden, 0 - 99 jaar - Speeltuin
 •  Liemers Outdoor & Survival, Groessen, 6 - 99 jaar - Actief
 •  Lingevaart kano en fietsverhuur, Doornenburg, 6 - 9 jaar - Botenverhuur
 •  Recreatiegebied Rhederlaag, Giesbeek, 0 - 99 jaar - Parken
 •  Kasteel Doornenburg, Doornenburg, 4 - 15 jaar - Kasteel/Overig
 •  Kinderboerderij Rosorum, Zevenaar, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  De Ommuurde Tuin, Renkum, 0 - 99 jaar - Overig/Eet doe dingen
 •  Chimpie Champ Oosterhout, Oosterhout (bij Nijmegen), 1 - 12 jaar - Speeltuin
 •  Party en Discobowlingcentrum De Griethse Poort, Zevenaar, 0 - 99 jaar - Actief
 • Z n Leukste Liedjes (solo) in Luxor Live, Arnhem, 2 - 5 jaar - Voorstelling
  zondag 30 oktober 2016, om 15:00 uur,
   

« Back