Er op uit in Arnhem en omgeving

watermuseum1.jpg

Er is héél veel te doen gedurende het gehele seizoen in de omgeving van Warnsborn natuurlijk ook met Pasen, Meivakantie in de zomer en herfstvakantie 2020.
14 dagen blijven is geen dag vervelen. Maar heerlijk rustig voor uw tent of caravan zitten is natuurlijk ook vakantie.

Camping Warnsborn is op een landgoed van het Gelderslanschap gelegen en heel centraal gelegen. Vanaf de camping begint ook het gebied "de Veluwe" en slechts 4km van het centrum van Arnhem. 

Week van het Landschap 10 - 25 oktober 2020: zoveel te doen bij GLK  

Elk jaar, en altijd tijdens de herfstvakantie, viert Nederland de Week van het Landschap. Een evenement waarbij onze variëteit aan mooie landschappen in het zonnetje wordt gezet en waarin er van alles in de buitenlucht te doen is. Natuurlijk viert Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) dit feestje ook graag mee. Met van 10 tot en met 25 oktober extra veel activiteiten op en rond alle zeven kastelen. 

Voor de herfstvakantie 2020 georganiseerd door Geldersch landschap, Dichtbij ons gelegen: kasteel Doorwerth en kasteel Rosendael, klik op deze link voor de agenda:

https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies/?type=2&type=3&type=5&type=1&datumvan=10-10-2020&datumtot=25-10-2020&locatie=0

Voor informatie over het landgoed klik op deze link: https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/landgoed-warnsborn     

----------------------------------------------------------

14 en 22 oktober 2020  :

Appelbollen maken en speciale speurtocht op kasteel DOORWERTH - Aan het eind van de zomer wordt de oogst binnen gehaald. De vruchten zijn rijp en worden geplukt en aardappelen en groenten klaar zijn voor de bewaarkelder en het inmaken. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode voor landman en huisvrouw. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op woensdag 14 en donderdag 22 oktober 2020 de tuinman van kasteel Doorwerth helpen. Eerst worden de appels geplukt uit de boomgaard, daarna mogen ze verwerkt worden in een zelfgemaakte heerlijke appelbol.Terwijl de appeltjes in de oven zitten kan het kasteel bezocht worden aan de hand van een leuke appelspeurtocht. Daarna is het smullen geblazen van je eigengemaakte appelbol!

Reserveren is voor deze activiteit noodzakelijk.

Datum: 14 en 22 oktober 2020

Aanvang: 10.45 en 13.15 uur

Duur: 2 uur
Prijs: € 15,50 volwassenen, kinderen tot en met 18 jaar € 10,00. Dit is inclusief de entree voor het kasteel, de appeltjes speurtocht & de gemaakte appelbol natuurlijk! Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen € 5,00 p.p.

Reserveren is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth

-------------------------------------------------------------------

Professor Bombasticus op kasteel Doorwerth

Doorwerth – Op dinsdag 20 oktober komt Professor Bombasticus kasteel Doorwerth inspecteren, doe je mee?


Professor Bombasticus is museuminspecteur en bezoekt op 20 oktober kasteel Doorwerth. Erg leuk, maar ook een beetje vreemd. Kom ook het museum inspecteren en word dan ook museum inspecteur! Tijdens een speurtocht door het kasteel moet je op zoek naar een eenhoorn, ridders en een beer en op veel vragen het juiste antwoord weten of zoeken.

Je moet ook niet bang zijn voor muizen en uiteindelijk een schatkist vinden in de gewelven bij de professor en dan nog proefjes doen om te kijken of kastelen kunnen vliegen.

Datum: dinsdag 20 oktober

Tijd: 11.30,  13.30 en 15.30 uur
Duur: ongeveer een uur

Leeftijd:  kinderen tot 10 jaar en hun begeleiders

Kosten:  Volwassenen: € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 9,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen én Museumkaarthouders € 4,00 op vertoon van hun jaarkaart.

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Reserveren voor deze activiteit is verplicht: online via www.glk.nl/doorwerth

------------------------------------------------------------------------------

Wil je een echte ridder worden? Kom dan in de herfstvakantie naar Kasteel Doorwerth. Woensdag 21 oktober speur je door het kasteel, hoor je het ridderverhaal van Ridder Wilg en als je de tocht door het kasteel hebt afgelegd kun je in de gewelven een ridderproef afleggen en testen of je stoer en slim genoeg bent om een echte ridder te worden.

Een echte ridder komt op tijd! Meld je dus op het aangegeven tijdstip bij de brug van het kasteel!

Wanneer: woensdag 21 oktober 2020

Tijd: op tijdsloten 10.45 11.20 12.00 12.40 13.20 14.00 14.40 15.20 en 16.00 uur

Kosten € 11,50 en kinderen 4-18 jaar € 8,00 . Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders € 3,00 op vertoon van jaarkaart.

 Reserveren is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!

------------------------------------------------------------

Beleef de herfst in het Park De Hoge veluwe

De herfst is gestart, wat betekent dat u weer kunt gaan genieten van de prachtige kleuren en op zoek kunt gaan naar paddenstoelen. Elk jaar worden in de herfstvakantie de Wilde Weken georganiseerd. Ook dit jaar kunt u weer meedoen met leuke activiteiten en workshops bij de Coronaproof-versie van de Wilde Weken. Om dit te realiseren is de invulling van dit jaar anders, er is een beperkt aantal deelnemers dat kan deelnemen per activiteit en voor de meeste activiteiten is het nodig om u van te voren al in te schrijven. Jong en oud kunnen deelnemen, kinderen kunnen bijvoorbeeld een speurtocht doen en volwassenen kunnen gaan houtkloven of meedoen met een paddenstoelen fotografieworkshop. Bent u benieuwd naar het programma van de Wilde Weken?

Plan uw bezoek klik op deze link voor openinstijden en reserveren.

In een straal van 4km vindt u:

vanaf 1 Juni 2020 weer open:

Burgers zoo is sinds 19 mei weer open. vooraf reserveren op datum en tijd. www.burgerszoo.nl 

Vanaf 1 juni mag horeca open
Restaurants en cafés mogen op 1 juni vanaf 12 uur in de middag open. Bijvoorbeeld restaurant trix: www.restauranttrix.nl  (ook maaltijden online te bestellen om te dineren op de camping).

Vanaf 1 juni mogen museua weer open, Zoals het openlucht museum.
vooraf reserveren. www.openluchtmuseum.nl 

Vanaf 1 juni mondkapjes verplicht in openbaar vervoer

----------------------------------------------------------------------------

Er is héél veel te doen gedurende het gehele seizoen in de omgeving van Warnsborn natuurlijk ook met Pasen, in de Meivakantie, de zomer en herfstvakantie.
Vele mogelijkheden om uitstapjes te maken in een straal van 4 km.

Wat te zien in en rondom Arnhem klik op link:      https://www.visitarnhem.com

Onderstaande informatie komt van www.vvvarnhemnijmegen.nl voor meer informatie klik op de site link.

Een goede site voor: Fiets Tours, Bus Tours, Slag om Arnhem Tours en leuke blogs: Arnhemlife: https://arnhemlife.nl/?lang=nl

Deze link geeft zicht in een boekje met de agenda voor Arnhem met daarin voordeelbonnen:   http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/regios/regio-arnhem/handig-paginas/voordeelbonnen-arnhem

http://www.uitmetkinderen.nl/activiteiten-kinderen/?Arnhem   

http://www.dagjeweg.nl/dagjeuit/arnhem/meivakantie 

http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/meivakantie-activiteiten

http://www.sprookjesfestival.nl/programma/totaal/overzicht/sprookjesfestival.html 

Openluchtmuseum, watermuseum, park Sonsbeek etc. maken er allemaal extra leuke weken van.

Winkels open op Zondag: Van 12:00u tot 18:00u mogen de winkels open zijn in het centrum van Arnhem. Ook de supermarkten zijn zondagmiddag geopend.

7straatjes in Arnhem
De 7straatjes van Arnhem bestaat uit de Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat. In dit winkelgebied in het oude centrum, met historische panden, is de diversiteit aan winkels groot. U kunt hier heerlijk eten en drinken, bekijkt er kunst en laat uw haar stylen. Ook koopt u er mode, schoenen, lingerie, sieraden, vintage, cadeaus, kookgerei, bloemen, vlees en vleeswaren en patisserieproducten.

De SonsbeekMarkt valt op elke eerste zondag van de maand in het Sonsbeekpark te Arnhem.
De SonsbeekMarkt is een mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival. Dit vrolijke maandelijkse feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes is gericht op pure voeding uit de streek of wereldse en creatieve producten. Met daarnaast een bijpassende festivalprogrammering van straattheater, muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops. Waar je lekker en gezond inkopen kunt doen, leuke cadeaus kunt kopen, kunt socializen, maar ook inspiratie kunt opdoen. een fijne plek waar je kunt komen proeven en eten en een boodschap kunt doen.
De SonsbeekMarkt bevindt zich aan de Tellegenlaan 3 Sonsbeekpark in Arnhem; het is  de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland.

Bekijk de agenda voor uitzonderingen en de data.

http://sonsbeekmarkt.nl/

WAAR, WANNEER?

De Sonsbeekmarkt valt op de eerste zondag van de maand. Locatie Sonsbeekpark, Tellegenlaan 3, 6814 BT Arnhem.

De planning van 2020  is gewijzigd i.v.m. Corona en verbod op evenementen. Houd de agenda hiervoor in de gaten.

www.sonsbeekmarkt.nl

---------------------------------

Dauwtrappen met de fiets vanaf landgoed Warnsborn

ARNHEM – Sta op Hemelvaartsdag vroeg op om te gaan dauwtrappen. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt fietsliefhebbers op donderdag 10 mei mee vanaf landgoed Warnsborn over de Zuidoost-Veluwe. Deze fietstocht blijft zo veel mogelijk weg van wegen met auto’s en voert de deelnemers over kleine paden en landweggetjes. De tocht gaat langs diverse plekken van historische waarde en allerlei landschappen: eikenhakhoutcultuur, oude boeren landerijen, fraaie uitzichten, mogelijk zelfs nog wild (ree, hert, wild zwijn) en toros bravos. Deelnemers dienen hun eigen fiets en eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

Start: 7.30 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. Duur: 3,5 à 4 uur. Afstand: ca. 33 km. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Dick Wijnveldt, tel. 06 - 42 475 520 of Gerard van Kerkhoff, tel. 06 - 23 218 416.


Juni: 2 en 3 Juni 2019 De jaarlijkse kadedagenis een evenement voor jong en oud waarbij de scheepvaarthistorie van Arnhem beleefd kan worden. Dit jaar is het thema Muziek en motoren. beide dagen zijn er leuke activiteiten zoals touwslaan, klinken en visroken (en eten).

3 Juni 2019 : Sonsbeekmarkt

3 - 10 - 17 en 24 Juni  2019Vlotconcerten in het sonsbeekpark.

U wilt er op uit? genoeg uitstapjes mogelijk. Zie hiervoor de verschillende agenda sites zoals: http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/evenementen

-------------------------------------------------

Van 14 t/m 29 oktober 2019 vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap.
De 12 provinciale Landschappen organiseren dan zestien dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om natuur en cultuur dichtbij huis te beleven. Geldersch Landschap & Kasteelen haakt van 16 t/m 21 oktober aan met allerlei activiteiten in en rond de 7 opengestelde kastelen. Binnen deze week heeft elk kasteel een eigen dag, met o.a. rondleidingen, lezingen, excursies, speurtochten en nog veel meer.

Klik op deze link voor een Pdf met het hele programma

---------------------------------------

Onderstaande lijst van uitstapjes heb ik overgenomen uit de nieuwsbrief van regioArnhemnijmegen.nl: www.vvvarnhemnijmegen.nl

Topattracties, musea, historische stadjes, een schat aan bezienswaardigheden en een uitgebreid activiteitenprogramma. Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen bieden volop gelegenheid om actief bezig te zijn. Bekijk onze tips!

Programma kasteel Doorwerth in de Meivakantie in 2019

Doorwerth - Kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert in de Meivakantie weer verschillende leuke activiteiten voor alle leeftijden! Zo kan je terug in de tijd met de Ridder van Doorenweerd, klussen in het kasteel met de ridder en leuke opdrachten uitvoeren! Voor de hele kleintjes is er een dieren rondgang om het kasteel met kinderboeken schrijfster Ruth, of je kan mee toveren met professor Bombasticus? Er zijn ook drie leuke speurtochten te doen! Enfin, elke dag een leuk dag op het kasteel!

Op een rij:
30 april - Op maandagen in de zomervakantie heeft kasteel Doorwerth een speciaal Grootouder schoolvakantie arrangement. De kleinkinderen mogen die dag gratis mee bij betalende grootouders. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de hand van een speurtocht het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes ontworpen. Of ontdek onze nieuwe speurtocht voor buiten (lees meer)! Buitenom is er ook een speurtocht en een leuke speel- en klimplek!

Tijd: 11:00-17:00 uur. Grootouders betalen € 11,50.

1 mei – Terug in de Tijd met ridder Hendrik van Doorenweerd
Beleef de verhalen van het kasteel met één van de eerste bewoners van het kasteel - Hendrik van Doorenweerd (acteur) - die zijn middeleeuwse ervaringen zal delen! De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor kasteelbezoekers vanaf 4 jaar.

Tijd: 14.00-15:00 uur. Kosten: € 14,50, kinderen 4-18 jaar € 8,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen € 3,00 op vertoon op vertoon van jaarkaart. Reserveren voor deze voorstelling is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop via www.glk.nl/doorwerth

2 mei - Kasteelse klusjes klaren
In kasteel Doorwerth werd gefeest, gedanst en soms zelfs gevochten door ridders! Maar meestal moest er hard gewerkt worden: kom ook de kasteelheer en -dame helpen met hun klusjes. Bij de kassa krijgen de kinderen de klussenlijst mee.

Tijd: doorlopend tussen 11:00-17:00 uur. Kosten (alleen entree museum): € 11,50 en kinderen 4-18 jaar € 5,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart. Reserveren is niet nodig.

3 mei – Verhalenspeurtocht voor peuters
Kinderboekenschrijfster Ruth Frederiks neemt de kinderen (en hun begeleiders) mee met een leuke verhalenspeurtocht om het kasteel. De zoektocht is geschikt voor kinderen tussen vier en zes jaar.

Tijd: 12.00 uur. Kosten: € 6,00 p.p. Reserveren voor deze rondgang om het kasteel is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop via www.glk.nl/doorwerth Bezoek aan het kasteel is niet inbegrepen inde prijs.

6 mei - Professor Bombasticus
In het kasteel bevindt zich tijdelijk het middeleeuwse laboratorium van Professor Bombasticus. Daar bruist en borrelt van alles in flesjes en potjes. De Professor wil samen met zijn gasten bewijzen dat mensen kunnen vliegen, maar dan moet eerst de toverachtige vliegstof worden getest…

Tijd: Om 11:30, 13:30 en 15:30 uur. Duur: circa 30 minuten. Kosten (alleen entree museum): € 11,50, kinderen 4-18 jaar € 5,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van jaarkaart. Reserveren is niet nodig (wel op inschrijving op de dag zelf).

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en is in de loop van honderden jaren een imposant complex met hoofd- en voorburcht geworden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. In de keuken, kelders, ridderzaal, slaap- en eetkamer kunnen bezoekers de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar het Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste-eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, Doorwerth, tel. (026) 3397406.
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Kasteel Doorwerth is niet bereikbaar per openbaar vervoer.
___________________________________________________________________

Paleis het Loo: Kijk op www.paleishetloo.nl voor bijzondere presentaties/tentoonstellingen/activiteiten.

Het Watermuseum (2km. Vanaf de camping)
Een schitterend doe museum voor kinderen.
Elke vakantie wordt er iets speciaals georganiseerd.
De ene vakantie is het gel of tandpasta maken of
ontdekken welke diertjes er allemaal leven in het water. Kijk maar eens op www.watermuseum.nl
gratis met museum jaarkaart
Dit museum is gelegen aan het prachtige park Sonsbeek

Het Openluchtmuseum. 3km vanaf de camping
Zie www.openluchtmuseum.nl
Gratis toegangkelijk met een Museum Jaarkaart.

BurgersZoo.
Op 2,5 km vanaf de camping gelegen. Niet zomaar een dierentuin maar een dierentuin waar de dieren verblijven in een voor hun natuurlijke omgeving. Ook bij minder mooi weer want een heel groot gedeelte is overdekt. Prachtig voor jong en oud

Entreekaarten met korting verkrijgbaar via onze receptie.

www.burgerszoo.nl

Natuurpad. Leer, ontdek, heb plezier in en met de natuur!!
Wij hebben een heus natuurontdekpad uitgezet voor kinderen van ongeveer 5 - 12 jaar.
Huur bij ons via de camping receptie een rugzak met schepnetje, verrekijker en vele andere materialen en ontdek de Natuur van landgoed Warnsborn.
Meer info en foto’s onder de groene knop activiteiten op onze beginpagina.

Sonsbeekpark, de parel inde veluwezoom: www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl voor deze en meer informatie. Op de receptie kunt u een mooie wandel/fietsroute lenen om vanaf de camping via park de Guldenbodem, Park Zijpendaal, door Park Sonsbeek naar het centrum te lopen. Helemaal door het groen naar het Centrum. Prachtig! een echte aanrader.

Elke zondag 13.30 uur Wandeling met parkgids Lees verder op bovengenoemde site.             Elke eerste zondag van de maand: Streekmarkt, met biologische producten. Gezellig sfeer, mooie locatie. zie nieuwsitem: Sonsbeekmarkt.

Kinderactiviteiten bezoekerscentrum: openingstijden:
• zondag van 11.00 tot 17.00 uur
• dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Beestjes vangen in de Beek. Schattenjacht (speurtocht). Het geheim van de molenaar (speurtocht en bezoek aan de molen). Natuurpad dieren. met rugzakje op pad.
Over al deze items leest u meer op www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl
In het sonsbeekpark is ook het watermuseum gelegen. (doe museum)

Nationaal park de hoge Veluwe.
ingang op 3,5 km vanaf de camping. Ook bereikbaar met de bus en u kunt bij de ingang een gratis witte fiets lenen om het park te bezoeken. Of natuurlijk met uw eigen fiets of auto. of u huurt een fiets bij ons. Het park is ook per auto toegankelijk.
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd die wij aanplakken bij de receptie.

Deze informatie is overgenomen van www.vvvarnhemnijmegen.nl. Bezoek deze vvvsite voor de meest actuele informatie.

Kasteel en park Rosendael (7km v.a. camping)

Terug naar de tijd van de Gelderse graven en je laten misleiden door de bedriegertjes, de waterstralen die onverwacht in het park omhoogschieten. Het kan in kasteel en park Rosendael.Rosendael is voor volwassenen en kinderen een leuk dagje uit. Het park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. Het kasteel zelf is bekend om zijn donjon en zijn volledig ingerichte interieurs. De ronde toren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven.Het kasteel is te bezichtigen door deel te nemen aan een rondleiding. Ook door het park kunt u een rondleiding volgen. Maar dat hoeft niet, u kunt er ook op eigen gelegenheid wandelen.
Verder beschikt Rosendael over een kasteelwinkel en een oranjerie waar u wat kunt drinken en eten.

Adres: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal (Gld)

Informatie: www.glk.nl/rosendael of (026) 364 46 45

Kasteel Doorwerth   (7km v.a. camping)

Kasteel Doorwerth is een middeleeuws kasteel met een opmerkelijke bouw- en restauratiegeschiedenis. Als u het binnenplein betreedt keert u honderden jaren terug in de tijd. Staande onder de ruim 300 jaar oude acacia staat kunt u zich zonder moeite voorstellen hoe dit kasteel eeuwenlang een centrum van macht was voor de omgeving. In de ingerichte vertrekken van het kasteel kunt u de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Het thema ‘kasteel in bedrijf’ verenigt de geschiedenis, bosbouw en jacht. Speciale exposities worden afgewisseld met schilderijen van de Oosterbeekse School.Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht door het kasteel en een harnas en andere ridderkleding passen. En pas op voor de grote beer!.Het kasteel is op eigen gelegenheid te bezichtigen; voor groepen is op aanvraag een rondleiding mogelijk. Verder beschikt Doorwerth over een kasteelwinkel en op het binnenplein is het sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd waar u wat kunt drinken en eten.

Adres: Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.                                                                 Informatie: www.glk.nl/doorwerth of (026) 339 74 06


Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Niet bereikbaar per openbaar vervoer.

--------------------------------------------------

Wandelen over de paarse heidevelden van landgoed Warnsborn

 ARNHEM - Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. Wie dit ook mee wil beleven gaat op zondag 30 augustus met de boswachter mee over de bloeiende heidevelden van landgoed Warnsborn.

voor meer informatie georganiseerde wandelingen: zie tabblad wandelen en fietsen of tabblad georganiseerde wandelingen.

nog meer informatie:www.glk.nl  evenementen.


 



De Kadedagen worden jaarlijks georganiseerd door Stichting Historische Schepen Arnhem.
Kijk voor meer informatie over de Stichting Historische Schepen Arnhem op: www.shsa.nl.
Kademarkt
Bijzondere markt op de Rijnkade in Arnhem. Behalve de markt zijn er ook activiteiten, performances en live muziek

4 daagse Nijmegen Start jaarlijks elke 3de dinsdag van juli:
Gelijktijdig aan het wandelevenement 'De Vierdaagse' wordt er feest gevierd in het Nijmeegse centrum. De Vierdaagsefeesten zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Nederland. Wandelaars en bezoekers genieten ieder jaar weer van het gratis toegankelijke, muzikale programma.

 ------------------------------------

Voor aktiviteiten van het Geldersch landschap:  kijk op: www.glk.nl

Jaarlijks (vooral ook in de vakantieperiode) heeft het Gelderschlandschap en Geldersche Kasteelen een heel leuk programma voor jong en oud. op het moment van dit schrijven nog niet bekend

Elk jaar in September:

12-17 september 2017 airborne herdenkingen Arnhem - Oosterbeek. Herdenkingen van de Slag

----------------------------

Onderstaande activiteiten gekopieerd van: http://www.uitmetkinderen.nl/activiteiten-kinderen/?arnhem

 

 •  Peuren in de poel, Arnhem, 5 - 12 jaar - Parken/Overig
 •  Molenplaats Sonsbeek Arnhem, Arnhem, 6 - 12 jaar - Parken/Actief
 •  Huis Zypendaal, Arnhem, 8 - 99 jaar - Kasteel/Overig
 •  Stadsboerderij West Presikhaaf, Arnhem, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  Museum Bronbeek, Arnhem, 0 - 99 jaar - Museum/Speeltuin
 •  Stadsboerderij de Korenmaat, Arnhem, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  Ballorig Arnhem, Arnhem, 0 - 12 jaar - Speeltuin
 •  Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem, 4 - 88 jaar - Museum/Parken/Eet doe dingen
 •  Burgers Zoo, Arnhem, 2 - 99 jaar - Dierentuin
 •  De Bedriegertjes, Rozendaal, 6 - 14 jaar - Parken
 •  Kasteel Rosendael, Rozendaal, 4 - 99 jaar - Kasteel/Overig
 •  Pitch&Putt Golf Papendal, Arnhem, 8 - 88 jaar - Actief
 •  60M2Rio, Arnhem, 0 - 99 jaar - Overig
 •  Pitch&Putt Overbetuwe, Elst (Gld), 8 - 99 jaar - Actief
 •  Duno, Doorwerth, 10 - 99 jaar - Actief
 •  Kasteel Doorwerth, Doorwerth, 4 - 14 jaar - Kasteel/Overig
 •  Groene Schuur, Groessen, 0 - 99 jaar - Overig/Eet doe dingen
 •  Steppen over de Posbank bij Rheden, Rheden, 10 - 99 jaar - Actief
 •  Veluwetransferium Posbank, Rheden, 0 - 99 jaar - Speeltuin
 •  Liemers Outdoor & Survival, Groessen, 6 - 99 jaar - Actief
 •  Lingevaart kano en fietsverhuur, Doornenburg, 6 - 9 jaar - Botenverhuur
 •  Recreatiegebied Rhederlaag, Giesbeek, 0 - 99 jaar - Parken
 •  Kasteel Doornenburg, Doornenburg, 4 - 15 jaar - Kasteel/Overig
 •  Kinderboerderij Rosorum, Zevenaar, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  De Ommuurde Tuin, Renkum, 0 - 99 jaar - Overig/Eet doe dingen
 •  Chimpie Champ Oosterhout, Oosterhout (bij Nijmegen), 1 - 12 jaar - Speeltuin
 •  Party en Discobowlingcentrum De Griethse Poort, Zevenaar, 0 - 99 jaar - Actief
 • Z n Leukste Liedjes (solo) in Luxor Live, Arnhem, 2 - 5 jaar - Voorstelling
  zondag 30 oktober 2016, om 15:00 uur,
   

« Back