Er op uit in Arnhem en omgeving

watermuseum1.jpg

Er is héél veel te doen gedurende het gehele seizoen in de omgeving van Warnsborn natuurlijk ook met Pasen, Meivakantie in de zomer en herfstvakantie.
14 dagen blijven is geen dag vervelen. Maar heerlijk rustig voor uw tent of caravan zitten is natuurlijk ook vakantie.

Er is héél veel te doen gedurende het gehele seizoen in de omgeving van Warnsborn natuurlijk ook met Pasen, in de Meivakantie, de zomer en herfstvakantie.
Vele mogelijkheden om uitstapjes te maken in een straal van 4 km.
Onderstaande informatie komt van www.vvvarnhemnijmegen.nl voor meer informatie klik op de site link.

Deze link geeft zicht in een boekje met de agenda voor Arnhem met daarin voordeelbonnen:   http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/regios/regio-arnhem/handig-paginas/voordeelbonnen-arnhem

http://www.uitmetkinderen.nl/activiteiten-kinderen/?Arnhem   

http://www.dagjeweg.nl/dagjeuit/arnhem/meivakantie 

http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/meivakantie-activiteiten

http://www.sprookjesfestival.nl/programma/totaal/overzicht/sprookjesfestival.html 

Openluchtmuseum, watermuseum, park Sonsbeek etc. maken er allemaal extra leuke weken van.

Winkels open op Zondag: Van 12:00u tot 18:00u mogen de winkels open zijn in het centrum van Arnhem. Ook de supermarkten zijn zondagmiddag geopend.

7straatjes in Arnhem
De 7straatjes van Arnhem bestaat uit de Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat. In dit winkelgebied in het oude centrum, met historische panden, is de diversiteit aan winkels groot. U kunt hier heerlijk eten en drinken, bekijkt er kunst en laat uw haar stylen. Ook koopt u er mode, schoenen, lingerie, sieraden, vintage, cadeaus, kookgerei, bloemen, vlees en vleeswaren en patisserieproducten.

De SonsbeekMarkt valt op elke eerste zondag van de maand in het Sonsbeekpark te Arnhem.
De SonsbeekMarkt is een mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival. Dit vrolijke maandelijkse feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes is gericht op pure voeding uit de streek of wereldse en creatieve producten. Met daarnaast een bijpassende festivalprogrammering van straattheater, muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops. Waar je lekker en gezond inkopen kunt doen, leuke cadeaus kunt kopen, kunt socializen, maar ook inspiratie kunt opdoen. een fijne plek waar je kunt komen proeven en eten en een boodschap kunt doen.
De SonsbeekMarkt bevindt zich aan de Tellegenlaan 3 Sonsbeekpark in Arnhem; het is  de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland.

Het Zusje van de SonsbeekMarkt valt op elke laatste zondag van de maand (raadpleeg internet voor juiste informatie) in Park Presikhaaf te Arnhem
Het Zusje van de SonsbeekMarkt bevindt zich aan de Laan van Presikhaaf 3 Park Presikhaaf in Arnhem; het is de cheeky versie van de SonsbeekMarkt in wederom een van de mooiste stadsparken van Nederland.

Bekijk de agenda voor uitzonderingen en de data.

http://sonsbeekmarkt.nl/

De data in 2017 voor de Sonsbeekmarkt zijn:

 • 2 april 2017
 • 7 mei 2017
 • 4 juni 2017
 • 2 juli 2017
 • 2 juli  2017 – Sonsbeek Cinema tot 01.00 uur
 • 6 augustus 2017
 • 6 augustus 2017 – Sonsbeek Cinema tot 01.00 uur
 • 3 september 2017
 • 3 december 207 – Wintertuineditie Sonsbeekmarkt op Kasteel Zypendaal tot 17.00 uur
 • 17 december 2017 – KERSTMARKT

----------------------------------

Ook in September en oktober genoeg uitstapjes mogelijk. Zie hiervoor de verschillende agenda sites zoals: http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/evenementen

https://www.airborne-herdenkingen.nl/

1: september: Airbone Music Night Oosterbeek 21:30u - 02:00u.

2 September: Airborne wandeltocht Oosterbeek.

8, 9 en 10 September Beleef Landleven in het Openluchtmuseum.

een evenment voor iedereen die van het buitenleven houdt. onderstaande link heb ik uit de nieuwsbrief overgenomen van het openluchtmuseum. hier kunt u kaartjes bestellen met korting tot 30 Juni. voor meer info bezoekt u de website van het openluchtmuseum arnhem.

https://www.openluchtmuseum.nl/beleeflandleven?utm_medium=email&utm_source=mailplus&utm_campaign=landleven&utm_content=koop%20tickets

12 - 17 September: Airborne Herdenkingen. klik op deze link voor het programma https://www.airborne-herdenkingen.nl/programma-overzicht/

Bijzondere activiteiten tijdens de Bridge to Liberation Experience in Arnhem.                     Op vrijdag 15 september staan Arnhem in het teken van Bridge to Liberation. Er worden een tal van herdenkingsactiviteiten gehouden.

Het Bridge to Liberation Experience evenement vind plaats op vrijdag 15 september aan de Rijnkade bij de John Frostbrug. In deze editie vertellen ze het verhaal van de Slag om Arnhem.  Ze doen dat via een film met grote schermen op de iconische John Frostbrug.

Samen met de waanzinnige artiesten zoals o.a.  O’G3NE, Introdans, Massih Hutak en Het Gelders Orkest wordt de emotie van de oorlog weergegeven. Heel bijzonder om mee te maken voor de wat oudere kinderen.

P.S. Kom zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend, want er zijn verkeersmaatregelen van kracht in aanloop van gedurende en na het herdenkingsevenement.

30 September - 1 oktober NK World living Statues

Statues by Night: Nu, in 2017, zijn we zover dat er twee versies van Statues by Night te bewonderen zullen zijn. De cyclus start dit jaar dus op vrijdagavond 29 september in Ede. Hier zal het concept van de avond volledig gericht zijn op de inwoners van de gemeente. Plaatselijke amateurkunstenaars, koren en orkesten vormen er de mix met een groot aantal levende standbeelden die als een lang lint door het centrum van de stad zullen oplichten. De avond daarna verplaatst 'het hele circus' zich naar Arnhem om zich op te maken voor The Warm Up.

http://www.worldlivingstatues.nl/

-------------------------------------------------

Onderstaande lijst van uitstapjes heb ik overgenomen uit de nieuwsbrief van regioArnhemnijmegen.nl: www.vvvarnhemnijmegen.nl

Topattracties, musea, historische stadjes, een schat aan bezienswaardigheden en een uitgebreid activiteitenprogramma. Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen bieden volop gelegenheid om actief bezig te zijn. Bekijk onze tips!

2017

• 1 sept. t/m 1 mrt. Tentoonstelling 'De Rode Baret' in Airborne Museum 'Hartenstein' in Oosterbeek
• 2 sept. De Airborne Wandeltocht in Oosterbeek is 's werelds grootste eendaagse wandelevenement, een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944
• 3 sept. Wijchen heeft alle ingrediënten voor de levensgenieter; Jazz & Wine
• 3 & 10 sept. Festival De Oversteek; een verrassend cultureel avontuur in Nijmegen
• 4 sept. Paarden, pony's, muziek en veel gezelligheid tijdens de Elster Paardenmarkt
• 4 sept. Bridge to Bridge; uitdagende hardloopwedstrijd over bezet en bevrijd gebied in Arnhem
• 8 t/m 10 sept. 'Beleef Landleven' in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
• 9 sept. 'Boeren, burgers en buitenlui' zijn welkom op de Open Monumentendag
• 9 & 10 sept. Fris en Fruitig(e) nieuwe oogst in De Tuinen van Appeltern
• 15 t/m 17 sept. Tijdens het 3 Oever Festival in de Gelderse Poort worden de rivieren, uiterwaarden, dijken en dorpen gevuld met optredens, exposities en verhalen
• 16 sept. Kom zelf appels plukken tijdens de Appelplukdag bij Landwinkel De Woerdt
• 16 & 17 sept. Geniet van de mooie Gelderse Poort tijdens de 'Drie Veren' wandeltocht.

• 22 t/m 24 sept. Proef en geniet tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek
• 23 sept. Opening 'Canon van Nederland' in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
• 23 & 24 sept. De DoesburgseKadedagen met o.a. een creatieve en kunstzinnige markt
• 24 sept. Sterren koken in de Kas bij De Groene Schuur in Groessen
• 24 sept. De Posbankloop gaat dwars de bossen van Nationaal Park Veluwezoom
• 29 & 30 sept. Mystery Gardens in Lights in De Tuinen van Appeltern
• 30 sept & 1 okt. Levende standbeelden tonen hun kunsten op het World Living Statues Festival in Arnhem
• 1 t/m 31 okt. De Maand van de Geschiedenis staat bol van de lezingen, debatten, workshops, festivals, rondleidingen, tentoonstellingen, fietstochten en proeverijen
• 14 t/m 29 okt. De leukste herfst beleef je bij De Spelerij – De Uitvinderij in Dieren
• 14 t/m 22 okt. Er was eens... een Sprookjesfestival in Arnhem en omstreken
• 22 t/m 29 okt. Week van de Koloniale Geschiedenis in Museum Bronbeek in Arnhem

-------------------------

Kasteel Doorwerth
Oppermachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom, ligt kasteel Doorwerth. Vandaag de dag bekend vanwege zijn opmerkelijke bouw- en restauratiegeschiedenis. In de loop der eeuwen hebben diverse families het complex uitgebreid tot zijn huidige vorm. Het kasteel is na verwoesting in de Tweede Wereldoorlog (wederom) uit zijn as herrezen. In 2006 is het kasteelmuseum heringericht waarbij zowel de geschiedenis van de jacht (Nederlands Jachtmuseum) als die van de bosbouw in Nederland. Daarnaast kunt u naar het Museum Veluwezoom. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer letterlijk ruiken en horen. Een zinnenprikkelende ervaring.

Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Kasteel Doorwerth is niet goed bereikbaar per openbaar vervoer.
-------------------------------------------------------------------------------

Kleinkinderen mogen gratis mee naar kasteel Doorwerth!

DOORWERTH – Op verschillende maandagen in de schoolvakanties heeft kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen een speciaal Grootouder/ kleinkind schoolvakantie arrangement. De kleinkinderen mogen die dag gratis mee. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht (€ 2,00) het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes (gratis) ontworpen. Zo kunnen zij ook, zonder te hoeven lezen, nieuwsgierig op zoek gaan in het kasteel.

Het kasteel is open van 11:00-17:00 uur. Grootouders betalen € 9,50 p.p; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder, dan is de toegang voor grootvader en/of grootmoeder ook gratis.

Data: 24 en 26 april, 17, 24 en 31 juli, 7, 14 en 21 augustus en 16 oktober.
Entree museum: Grootouders betalen € 9,50; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder dan is ook de toegang voor grootvader en/of grootmoeder gratis.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth.
Informatie: (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en is in de loop van honderden jaren een imposant complex met hoofd- en voorburcht geworden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. In de keuken, kelders, ridderzaal, slaap- en eetkamer kunnen bezoekers de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar het Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste-eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

----------------------------------------------------------------

Paleis het Loo: Kijk op www.paleishetloo.nl voor bijzondere presentaties/tentoonstellingen/activiteiten.

Het Watermuseum (2km. Vanaf de camping)
Een schitterend doe museum voor kinderen.
Elke vakantie wordt er iets speciaals georganiseerd.
De ene vakantie is het gel of tandpasta maken of
ontdekken welke diertjes er allemaal leven in het water. Kijk maar eens op www.watermuseum.nl
gratis met museum jaarkaart
Dit museum is gelegen aan het prachtige park Sonsbeek

Het Openluchtmuseum. 3km vanaf de camping
Zie www.openluchtmuseum.nl
Gratis toegangkelijk met een Museum Jaarkaart.

BurgersZoo.
Op 2,5 km vanaf de camping gelegen. Niet zomaar een dierentuin maar een dierentuin waar de dieren verblijven in een voor hun natuurlijke omgeving. Ook bij minder mooi weer want een heel groot gedeelte is overdekt. Prachtig voor jong en oud

Entreekaarten met korting verkrijgbaar via onze receptie.

www.burgerszoo.nl

Natuurpad. Leer, ontdek, heb plezier in en met de natuur!!
Wij hebben een heus natuurontdekpad uitgezet voor kinderen van ongeveer 5 - 12 jaar.
Huur bij ons via de camping receptie een rugzak met schepnetje, verrekijker en vele andere materialen en ontdek de Natuur van landgoed Warnsborn.
Meer info en foto’s onder de groene knop activiteiten op onze beginpagina.

Sonsbeekpark, de parel inde veluwezoom: www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl voor deze en meer informatie. Op de receptie kunt u een mooie wandel/fietsroute lenen om vanaf de camping via park de Guldenbodem, Park Zijpendaal, door Park Sonsbeek naar het centrum te lopen. Helemaal door het groen naar het Centrum. Prachtig! een echte aanrader.

Elke zondag 13.30 uur Wandeling met parkgids Lees verder op bovengenoemde site.             Elke eerste zondag van de maand: Streekmarkt, met biologische producten. Gezellig sfeer, mooie locatie. zie nieuwsitem: Sonsbeekmarkt.

Kinderactiviteiten bezoekerscentrum: openingstijden:
• zondag van 11.00 tot 17.00 uur
• dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Beestjes vangen in de Beek. Schattenjacht (speurtocht). Het geheim van de molenaar (speurtocht en bezoek aan de molen). Natuurpad dieren. met rugzakje op pad.
Over al deze items leest u meer op www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl
In het sonsbeekpark is ook het watermuseum gelegen. (doe museum)

Nationaal park de hoge Veluwe.
ingang op 3,5 km vanaf de camping. Ook bereikbaar met de bus en u kunt bij de ingang een gratis witte fiets lenen om het park te bezoeken. Of natuurlijk met uw eigen fiets of auto. of u huurt een fiets bij ons. Het park is ook per auto toegankelijk.
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd die wij aanplakken bij de receptie.

Deze informatie is overgenomen van www.vvvarnhemnijmegen.nl. Bezoek deze vvvsite voor de meest actuele informatie.

Kasteel en park Rosendael (7km v.a. camping)

Terug naar de tijd van de Gelderse graven en je laten misleiden door de bedriegertjes, de waterstralen die onverwacht in het park omhoogschieten. Het kan in kasteel en park Rosendael.Rosendael is voor volwassenen en kinderen een leuk dagje uit. Het park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. Het kasteel zelf is bekend om zijn donjon en zijn volledig ingerichte interieurs. De ronde toren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven.Het kasteel is te bezichtigen door deel te nemen aan een rondleiding. Ook door het park kunt u een rondleiding volgen. Maar dat hoeft niet, u kunt er ook op eigen gelegenheid wandelen.
Verder beschikt Rosendael over een kasteelwinkel en een oranjerie waar u wat kunt drinken en eten.

Adres: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal (Gld)

Informatie: www.glk.nl/rosendael of (026) 364 46 45

Kasteel Doorwerth   (7km v.a. camping)

Kasteel Doorwerth is een middeleeuws kasteel met een opmerkelijke bouw- en restauratiegeschiedenis. Als u het binnenplein betreedt keert u honderden jaren terug in de tijd. Staande onder de ruim 300 jaar oude acacia staat kunt u zich zonder moeite voorstellen hoe dit kasteel eeuwenlang een centrum van macht was voor de omgeving. In de ingerichte vertrekken van het kasteel kunt u de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Het thema ‘kasteel in bedrijf’ verenigt de geschiedenis, bosbouw en jacht. Speciale exposities worden afgewisseld met schilderijen van de Oosterbeekse School.Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht door het kasteel en een harnas en andere ridderkleding passen. En pas op voor de grote beer!.Het kasteel is op eigen gelegenheid te bezichtigen; voor groepen is op aanvraag een rondleiding mogelijk. Verder beschikt Doorwerth over een kasteelwinkel en op het binnenplein is het sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd waar u wat kunt drinken en eten.

Adres: Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.                                                                 Informatie: www.glk.nl/doorwerth of (026) 339 74 06


Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Niet bereikbaar per openbaar vervoer.

--------------------------------------------------

Wandelen over de paarse heidevelden van landgoed Warnsborn

 ARNHEM - Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. Wie dit ook mee wil beleven gaat op zondag 30 augustus met de boswachter mee over de bloeiende heidevelden van landgoed Warnsborn.

voor meer informatie georganiseerde wandelingen: zie tabblad wandelen en fietsen of tabblad georganiseerde wandelingen.

nog meer informatie:www.glk.nl  evenementen.


 De Kadedagen worden jaarlijks georganiseerd door Stichting Historische Schepen Arnhem.
Kijk voor meer informatie over de Stichting Historische Schepen Arnhem op: www.shsa.nl.
Kademarkt
Bijzondere markt op de Rijnkade in Arnhem. Behalve de markt zijn er ook activiteiten, performances en live muziek

4 daagse Nijmegen Start jaarlijks elke 3de dinsdag van juli:
Gelijktijdig aan het wandelevenement 'De Vierdaagse' wordt er feest gevierd in het Nijmeegse centrum. De Vierdaagsefeesten zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Nederland. Wandelaars en bezoekers genieten ieder jaar weer van het gratis toegankelijke, muzikale programma.

 ------------------------------------

Voor aktiviteiten van het Geldersch landschap:  kijk op: www.glk.nl

Jaarlijks (vooral ook in de vakantieperiode) heeft het Gelderschlandschap en Geldersche Kasteelen een heel leuk programma voor jong en oud. op het moment van dit schrijven nog niet bekend

Elk jaar in September:

12-17 september 2017 airborne herdenkingen Arnhem - Oosterbeek. Herdenkingen van de Slag

----------------------------

Onderstaande activiteiten gekopieerd van: http://www.uitmetkinderen.nl/activiteiten-kinderen/?arnhem

 

 •  Peuren in de poel, Arnhem, 5 - 12 jaar - Parken/Overig
 •  Molenplaats Sonsbeek Arnhem, Arnhem, 6 - 12 jaar - Parken/Actief
 •  Huis Zypendaal, Arnhem, 8 - 99 jaar - Kasteel/Overig
 •  Stadsboerderij West Presikhaaf, Arnhem, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  Museum Bronbeek, Arnhem, 0 - 99 jaar - Museum/Speeltuin
 •  Stadsboerderij de Korenmaat, Arnhem, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  Ballorig Arnhem, Arnhem, 0 - 12 jaar - Speeltuin
 •  Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem, 4 - 88 jaar - Museum/Parken/Eet doe dingen
 •  Burgers Zoo, Arnhem, 2 - 99 jaar - Dierentuin
 •  De Bedriegertjes, Rozendaal, 6 - 14 jaar - Parken
 •  Kasteel Rosendael, Rozendaal, 4 - 99 jaar - Kasteel/Overig
 •  Pitch&Putt Golf Papendal, Arnhem, 8 - 88 jaar - Actief
 •  60M2Rio, Arnhem, 0 - 99 jaar - Overig
 •  Pitch&Putt Overbetuwe, Elst (Gld), 8 - 99 jaar - Actief
 •  Duno, Doorwerth, 10 - 99 jaar - Actief
 •  Kasteel Doorwerth, Doorwerth, 4 - 14 jaar - Kasteel/Overig
 •  Groene Schuur, Groessen, 0 - 99 jaar - Overig/Eet doe dingen
 •  Steppen over de Posbank bij Rheden, Rheden, 10 - 99 jaar - Actief
 •  Veluwetransferium Posbank, Rheden, 0 - 99 jaar - Speeltuin
 •  Liemers Outdoor & Survival, Groessen, 6 - 99 jaar - Actief
 •  Lingevaart kano en fietsverhuur, Doornenburg, 6 - 9 jaar - Botenverhuur
 •  Recreatiegebied Rhederlaag, Giesbeek, 0 - 99 jaar - Parken
 •  Kasteel Doornenburg, Doornenburg, 4 - 15 jaar - Kasteel/Overig
 •  Kinderboerderij Rosorum, Zevenaar, 0 - 12 jaar - Overig/Kinderboerderij
 •  De Ommuurde Tuin, Renkum, 0 - 99 jaar - Overig/Eet doe dingen
 •  Chimpie Champ Oosterhout, Oosterhout (bij Nijmegen), 1 - 12 jaar - Speeltuin
 •  Party en Discobowlingcentrum De Griethse Poort, Zevenaar, 0 - 99 jaar - Actief
 • Z n Leukste Liedjes (solo) in Luxor Live, Arnhem, 2 - 5 jaar - Voorstelling
  zondag 30 oktober 2016, om 15:00 uur,
   

« Terug